En Sıcak Konular

Protestolar gece de devam etti

22 Ekim 2007 09:27 tsi
Hakkari'de 12 askerin şehit edilmesinin ardından Türkiye çapında başlayan protesto gösterileri gece boyunca da devam etti.

İstanbul E-5 Karayolu'nu trafiğe kapattıktan sonra Bahçelievle DTP ilçe binasına taşlarla saldırdı.

Edinilen bilgiye göre, Yenibosna Dereyolu Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, sloglanlar eşliğinde Çobançeşme E-5 Karayolu'na kadar yürüdü. Grup, Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde araç trafiğini kapattı. Trafiği kapatan gruba otomobil sürücüleri ise korna çalarak destek verdi.

Çobançeşme istikametinden Şirinevler'e doğru harekete geçen grup, bu sırada zafer işareti yaptıkları sandıkları bir sürücüye saldırdı. Linç edilmekten son anda kurtulan sürücü, kendilerine destek verdiğini ancak yanlış anlaşıldığını söyledi. Daha sonra, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Bahçelievler İlçe binası önüne gelen grup, burada çevik kuvvet engelini aşarak taşlı saldırıya başladı. Parti binasını taşlayan grubu, polis ekipleri güçlükle uzaklaştırdı.

Yürüyüş boyunca, İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulunan grup, zaman zaman oturma eylemi de yaptı. Gruba, evlerin pencere ve balkonlarına çıkan vatandaşlardan da destek geldi.

ORDU
Ordu'da yüzlerce genç, Hakkari'deki terör saldırılarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Ülkü Ocakları'nın organize ettiği 'Şehitlere Saygı Yürüyüşü'nde belediye önünde toplanan gençler, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, 'Hepimiz Mehmet'iz, hepimiz askeriz' sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Gençler, Jandarma Orduevi'nin önünden geçerken İstiklal Marşı okudu ve jandarmaya sloganlarla destek verdi. Ordu Emniyet Müdürü Sezai Boran, yürüyüşü baştan sona takip ederek bir olay çıkmasına karşı tüm ekipleri seferber etti. Yürüyüş herhangi bir olay yaşanmadan sona erdi.

ZONGULDAK
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde bir grup genç tarafından Bahçelievler Mehmetçik Caddesi'nden başlatılan yürüyüşe, kadın ve çocuklarında oluşturduğu binlerce kişi katıldı. Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde Madenci Anıtı önüne kadar yürüyen ve burada İstiklal Marşı'nı okuyan grup, polisin uyarısıyla yürüyüşü sona erdirdi.

Kalabalığın yeniden toplanmasıyla Şehitler Anıtı'na kadar devam eden yürüyüşe, yüzlerce kişi de Türk bayraklarıyla donattığı araçlarıyla eşlik etti. Alınan geniş güvenlik tedbirleri altında yolları dolduran gruba, bazı sürücüler de korno çalarak destek verdi. Terör örgütü aleyhinde atılan sloganlar, çalınan ıslık ve alkışlarla terör protesto edilirken, polis ekipleri de havaya ateş açılmaması konusunda sürekli uyarıda bulundu.

Bu arada, Kozlu, Kilimli ve Zonguldak bağlantı yollar ile il merkezindeki yollar, gece geç saatlere kadar oluşan konvoylar nedeniyle zaman zaman trafiğe kapandı.

ANKARA
Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Ziraat Bankası önünde başlatılan protesto gösterisine çok sayıda Elmadağlı katıldı. Türk Bayrakları taşıyan vatandaşlar, araç konvoyu oluşturdular.

ADANA
Adana'da, Hakkari'de askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırıyı protesto gösterileri akşam da devam etti. Vatandaşlar, kentin çeşitli mahallelerinde, ellerinde Türk Bayrakları ve taşıdıkları dövizlerle terör örgütünü lanetlerken, otomobiller de yürüyüşe klakson çalarak katıldı.

Yürüyüşler sırasında olaylar çıkmaması için güvenlik güçleri kent genelindeki önlemlerini artırırken, bu kapsamda D-400 karayolu üzerinde Güzelevler Mahallesi'nde bulunan ABD Konsolosluğu çevresine de ekipler sevk edildi.

Bu arada, merkez Seyhan ilçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde, 3826 sokakta gösteriler sırasında, silahla ateş edilmesi sonucu, nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla Şafak Gürbüz (20) bacağından yaralandı. Gürbüz, Adana Numune Hastanesine kaldırıldı. Gösterilerde Murat Bozdoğan'a ait 01 Zümrüt 049 plakalı otomobile de kurşun isabet etti.


OSMANİYE
Osmaniye'de vatandaşlar, terörist saldırıyı protesto etmek amacıyla motosiklet ve otomobillerle konvoy oluşturdular. Konvoy, kentin caddelerinde tur atarken, araçlarda vatandaşlar da ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Her Türk asker doğar'' şeklinde sloganlar attı.

Şehir içindeki turu tamamlayan konvoy, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Burada araçlarından inen vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Emniyet ekiplerinin önlemleri altında gerçekleşen gösterilere katılanlar daha sonra dağıldı.


KONYA
Konya'nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek mahallesinde da terör, düzenlenen yürüyüşle kınandı. Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin çoğunlukta olduğu topluluk, yürüyüşleri sırasında ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' ve ''Bu vatan bizimdir bizim olacak'' şeklinde sloganlar attı.

Topluluk ayrıca şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Yürüyüş, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.

dunyabulteni



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,549 µs