En Sıcak Konular

Gereken bedel neyse ödenir!

22 Ekim 2007 09:17 tsi
Gereken bedel neyse ödenir! Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılan terör zirvesi sona erdi. Son günlerde yaşanan kanlı terör eylemlerinin değerlendirildiği kritik toplantı sonrası çok kararlı bir açıklama yapıldı.

Çankaya’daki zirvenin ardından “Halkın haklı tepkisini gösterirken, kardeşlik duygularına zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınılması” uyarısı yapıldı; “Türkiye vatandaşlarını korumak için gereken bedel ne ise ödemekten kaçınmayacaktır” dendi.

Çankaya Köşkü’ndeki zirve toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığındaki toplantının ardından yapılan açıklamada; Hakkari’deki saldırılara protesto gösterilerine dikkat çekilerek, sağduyu uyarısı yapıldı.

Çankaya Köşkü'nde saat 20.00'de başlayan Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılan terör zirvesi sona erdi.

Çankaya Köşkü'nde saat 20.00'de başlayan toplantı, 2 saat 35 dakika sürdü. Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, MİT Müsteşarı Emre Taner, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve ilgililer katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında geniş katılımlı ''terör zirvesi'' sona erdi. haber7'de yer alan habere göre zirveden, ''Türkiye bütünlüğünü korumak için bedeli neyse öder'' açıklaması geldi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapılan metinde, vatandaşlardan, teröre karşı tepki gösterirken kardeşlik duygularına zarar verecek tavırlardan kaçınmaları ve sağduyulu davranmaları istendi.

2 saat 35 dakika süren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki terör zirvesinin ardından yapılan açıklamada, ''Terör örgütünün bu hain saldırılarla toplumumuzun birlik ve beraberlik amacını bozmak amacı güttüğü aşikardır. Türkiye, Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı olmakla birlikte teröre yardım ve yataklık yapılmasına müsamaha göstermeyecek ve hakkını, hukukunu, bölünmez bütünlüğü ile vatandaşlarını korumak için gereken bedel ne ise ödemekten kaçınmayacaktır'' denildi.

Çankaya Köşkü’ndeki zirvenin ardından yapılan açıklama şöyle:

“Bugün Hakkari İli’nde meydana gelen menfur terör saldırıları üzerine Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında gerçekleştirilen devlet zirvesinde son gelişmeler ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır.

“Toplantı sırasında, terörle mücadele konusunda Türk halkının devletine olan tam güveninden kaynaklanan mevcut azim ve kararlılık vurgulanmıştır.

“Zirvede aşağıdaki hususların kamuoyunun dikkatine getirilmesi kararlaştırılmıştır:

“Terör örgütünün bu hain saldırılarla toplumumuzun birlik ve beraberliğini bozmak amacı güttüğü aşikardır.

“Buna karşılık halkımızın haklı tepkisini gösterirken, kardeşlik duygularına zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınarak, her durumda sağduyusunu koruyacağına, güç birliği içinde hareket edeceğine, birlik ve beraberliğini güçlendirerek teröre karşı en anlamlı cevabı vereceğine inancımız tamdır.

“Aynı anlayış içinde, bütün kurum ve kuruluşlarımızın ve özellikle yazılı ve görsel medyamızın üzerlerine düşen sorumlu ve sağduyulu yaklaşımı sürdüreceklerinden kuşku duyulmamaktadır.

“Bu menfur saldırılar karşısında günün, birlik ve beraberlik günü olduğu, aziz milletimiz ve ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarınca takdir edilecektir.

“Milletimizin desteği, tüm kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği, kahraman güvenlik kuvvetlerimizin yılmaz ve özverili üstün görev anlayışıyla bölücü terör örgütüne karşı yürütülen mücadele kararlılıkla sonuna kadar devam ettirilecektir.

“Türkiye, Irak’ın toprak bütünlüğüne saygılı olmakla birlikte, teröre yardım ve yataklık yapılmasına müsamaha göstermeyecek ve hakkını, hukukunu, bölünmez bütünlüğü ile vatandaşlarını korumak için gereken bedel ne ise ödemekten kaçınmayacaktır. Bu husus, rahmetle andığımız şehitlerimize, acil şifalar dilediğimiz yaralılarımıza olduğu kadar, gelecek nesillerimize de yönelik sorumluluğumuzdur.”



Bu haber 242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,230 µs