En Sıcak Konular

Arınç: O alışkanlık Erbakan'la kırıldı

19 Ekim 2007 23:01 tsi
Meclis eski Başkanı Bülent Arınç, Türkiye'nin bugünkü siyasi çizgisinin temelini Fazilet Partisi'nin 2000 yılındaki kongresinde atıldığını söyleyerek ilginç tesbitte bulundu.

Meclis eski Başkanı Bülent Arınç, liderin işareti ile genel başkan adayının belirlendiği anlayışı, 2000 yılında yapılan kongrede kırdıklarını belirterek, siyasetin rekabete ve yarışmaya açılmasına karar verdikleri için Fazilet Partisi kongresinde aday çıkarttıklarını ifade etti.

Meclis eski Başkanı Bülent Arınç, 2000 yılında yapılan Fazilet Partisi kongresinin bir dönüm noktası olduğunu söyledi. 2000 yılında yapılan iki adaylı Fazilet Partisi kongresine kadar siyasi düşünce olarak kongreleri formalite gördüklerini söyleyen Arınç, Türkiye'nin bugünkü siyasi çizgisinin temelini Fazilet Partisi'nin 2000 yılında yaptığı kongresinde atıldığına vurgu yaptı.

Geçen yıl kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Milletvekili İlyas Arslan'ın anma programına katılmak için Yozgat'ın Sorgun ilçesine gelen Arınç, burada yaptığı konuşmada, 2000 yılında yapılan Fazilet Partisi kongresine kadar genel başkanlık seçimlerinin formaliteden ibaret olduğunu söyledi. Arınç, şöyle konuştu:

"Fazilet Partisi'nin iki adaylı seçimidir. Bizim siyasi çizgimizde görülmeyen bir olay yaşanmıştır o gün. Bizim siyasi çizgimiz itaati öngören, liderin kimi işaret ederse onun genel başkanı olacağı. Kongrelerin formaliteden ibaret olduğu bir anlayıştı. Eleştirmek için söylemiyorum. Bunun için bizde yıllarca siyaset yaptık. Ama siyasetin rekabet ve yarışmaya açılmasını, genel kurula gelenlerinde yöneticileri seçme hakkı olduğunu düşündük. Artık Fazilet Partisi'nin bu düşünceyle yönetilemeyeceğine karar verdik."

İlyas Arslan ile çok yakın çalıştıklarını ifade eden Arınç, AK Parti'nin kurulma aşamasında merhum milletvekilinin büyük emeği bulunduğunun altını çizdi. İlyas Arslan'ın Türkiye'ye ve Yozgat'a önenli hizmetlerde bulunduğunu aktaran Arınç, "İlyas çok değerli bir insandı. Adam gibi adamdı. Türkiye ve Yozgat'a önemli hizmetlerde bulundu. Bundan sonra bize düşen çocuklarına ve ailesine sahip çıkmak sıkıntı ve sorunlarını hep birlikte gidermektir" dedi.

Öte yandan, İlyas Arslan için Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen anma programına katılım yoğun oldu. Cuma namazı öncesi Salihpaşa Camii'nde bir mevlit tertip edildi. Mevlit'e Bülent Arınç da iştirak etti. İlyas Arslan'ın babaevinde verilen öğle yemeğinin ardından Belediye tarafından yaptırılan İlyas Arslan Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda, Arslan'ın hayatından kesitler sunuldu. Merhum Milletvekili ile ilgili anılarını anlatan Meclis eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, Niğde eski Milletvekili Mehmet Elkatmış, Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Bekir Bozgadağ ve Arslan'ın ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Bülent Arınç ve baraberindekiler, Kültür Merkezi'ndeki programın ardından İlyas Arslan'ı mezarı başında dualarla andı. Belediyenin organize ettiği anma programına Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlyas Arslan'ın babası Süleyman Arslan ve aile bireyleri katıldı.

haber7



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,091 µs