En Sıcak Konular

Altın Portakal başlıyor

19 Ekim 2007 21:50 tsi
44. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılışı bu gece yapılacak. Festivale katılacak Türk ve yabancı sanatçılar Antalya’ya geldi.

İstanbul’dan aynı uçakla Antalya’ya gelen sanatçı grubu içerisinde bu akşam onur ödülü alacak Halil Ergün ile ünlü oyuncular Yusuf Sezgin, Şerif Sezer, Cem Özer, Tamer Karadağlı ve Şahnaz Çakıralp de yer aldı. Genç oyuncular Tuğba Ünsal ile festivalde sunuculuk yapacak olan Ceyda Düvenci de ilk gelen sanatçılar arasında bulunurken, sanatçılara, geçen yılın aksine bu yıl karşılama töreni yapılmadığı gözlendi.

Oyuncu Halil Ergün Antalya Havalimanı’nda, en uzun soluklu sinema festivali olan Altın Portakal’a katılmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Geleneksel Altın Portakal Film Festivali, sinemamız için çok önemli” dedi.

Sanatçı Şerif Sezer ve Yusuf Sezgin de Uluslararası Avrasya Film Festivali’ni bünyesine katan Altın Portakal’ın her geçen yıl daha ileri noktaya gittiğini vurguladı. Yusuf Sezgin ise genç oyuncuların da festivale katılmalarından memnun olduklarını söyledi.

Festivalde “Adem’in Trenleri” adlı filmle ödül için yarışacak sanatçılardan Cem Özer 2,5 yaşındaki oğlu Nejat ile gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özer, festivalin uluslararası hale getirilmesini desteklediklerini belirterek, eşi Nurgül Yeşilçay’la başrolü paylaştığı “Adem’in Trenleri”nin ödül için iddialı filmlerinden biri olacağını söyledi. Özer, Nurgül Yeşilçay’ın festival için önümüzdeki günlerde Antalya’ya geleceğini belirtti.

Özer, eşinin “Adem’in Trenleri”nin yanı sıra Fatih Akın’ın yönettiği “Yaşamın Kıyısında” filmindeki rolüyle, iki ayrı filmle festivalde yarışacağının hatırlatılması üzerine, “Nurgül çok heyecanlı tabii. Nasıl olsa filmlerden biri ödül alacak” diye espri yaptı.

Özer, jüride komedyen Cem Yılmaz’ın bulunmasını da “Ne güzel. Çok iyi bir karar. Eğlenceli de bir jüri olmuş” diye yorumladı.

Genç oyuncu Tuğba Ünsal da festivali çok önemsediğini belirterek, gelecek yıl rol alacağı 3 ayrı filmle, festivalde ödül için yarışmak istediğini anlattı.

Şahnaz Çakıralp ise festivale beşinci kez katıldığı belirterek, Altın Portakal’ın Türk Sineması için önemini vurguladı.

Grupla birlikte Avrasya Film Festivali’nde yarışan bazı yabancı film ekipleri de Antalya’ya geldi.

ntv



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs