‘mahalle baskısı’ istiyor | " /> ‘mahalle baskısı’ istiyor | "/>

En Sıcak Konular

CHP'li Bilgehan ‘mahalle baskısı’ istiyor

19 Ekim 2007 20:01 tsi
CHP'li Bilgehan ‘mahalle baskısı’  istiyor
CHP Parti Meclisi üyesi Gülsün Bilgehan, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nda aralarında görevden alınan bazı CHP il başkanları ile eski milletvekillerinin de bulunduğu toplantıya katıldı ve bakın neler söyledi:

CHP’de genel başkan adayları arasında adı geçen Parti Meclisi üyesi Gülsün Bilgehan, “Muhalefette tek bir isim üzerinde bir anlaşma mutlaka olacak. O konuda ben elimden geleni yapacağım” dedi. 

Bilgehan, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’nda aralarında görevden alınan bazı CHP il başkanları ile eski milletvekillerinin de bulunduğu toplantıya katıldı.

Toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgehan, toplantıda partideki son gelişmelerin değerlendirileceğini ve CHP’nin daha başarılı olması için örgütün payının ne olabileceğinin görüşüleceğini ifade etti.

“Ben hep aynı şeyi söyledim. Bu gibi kararları ilk önce tabana, gerçek CHP’lilere sormak gerekiyor. Çünkü asıl sorunlu olan; kendini CHP’li hisseden o büyük ailenin parçası olanlar” diyen Bilgehan, “Benim görüşüm de adayların oradan belirlenmesi, hatta belki moda olan bir deyimle söyleyebilirim. Bence adaylar ve liderler de mahalle baskısı ile belirlenmeli. Bunu nasıl yapabiliriz? Onu göreceğiz.”

EN GÜÇLÜ ADAYIN ETRAFINDA OLACAĞIZ
Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Haluk Koç’la ilgili bir değerlendirme yapmasının istenmesi üzerine de Bilgehan, şunları kaydetti:

“Bu dönemde çeşitli adayların üstelik gayet alanında başarılı arkadaşlarımızın aday olması bir sosyal demokrat parti için bence övünç kaynağıdır. Onun için kendisini kutluyorum bir kere cesaretinden dolayı. Benim görüşüm, hep kurultay süreci içerisinde birlikte ya da ayrı kollarda çalışmak. Ama daha sonra örgütün belirlediği bir en güçlü adayın etrafında birleşmek. Ama bunu belirlemek gerçekten sade CHP’liye düşer. Onun sorumluluğu diye düşünüyorum. Bu süreci geçtikten sonra o en güçlü adayın etrafında kurultayda elimizden geleni yapacağız.”

KOÇ’LA UZLAŞMAK MÜMKÜN
Koç’la herhangi bir görüşmesinin olup olmadığının sorulması üzerine de görüşmelerinin olduğunu, arada telefonla da görüştüklerini söyleyen Bilgehan, “Yani bana yakınlık duyduğunu sanıyorum; ben de ona başarılar diliyorum” dedi.

“Koç’la uzlaşma kapılarınız kapandı mı?” sorusu üzerine de Bilgehan, şu karşılığı verdi: “Hayır kapanmadı tabii. Ben Parti Meclisi üyesi olarak görevimi de yerine getiriyorum. Ayrıca bir talebimiz olacak Parti Meclisi toplantısı konusunda. Gündemimizde usulsüz üye kayıtları var, partiyi gerçekten bir kargaşa içine sokan. Ayrıca görevden almalar var, onlar da usulsüz.”

Bilgehan sözlerini, “Muhalefette tek bir isim üzerinde bir anlaşma mutlaka olacak. O konuda ben elimden geleni yapacağım. Mutlaka olumlu bir katkım olacağına inanıyorum. Hedefim bu olacak” diye sürdürdü.

GÖREVİM ÖRGÜTÜ YÜREKLENDİRMEK
“Feragat edecek misiniz?” sorusunu ise Bilgehan, “Çekilmeye hazır değilim. Çünkü ben zaten bir talepte bulunmadım. Şu anda resmi bir görevim de yok. Ama söylediğim gibi benim görevim örgütü yüreklendirmek. Onların karar vermesini sağlamak” diyerek yanıtladı. Bilgehan, şöyle devam etti:

“Dikkat ederseniz son seçimlerden beri CHP’de alışılagelmemiş bir hareket ve heyecan var. Bu heyecanı başlatabilmek bile bir başarı. Bu heyecanın devam etmesini umuyorum. Mahalle baskısına ihtiyacımız var ve bu baskının belirleyici olacağına inanıyorum.”

Kendisinin aday olup olmayacağı konusunda “Onu örgüt belirleyecek” diyen Bilgehan, örgüte cesaret vermek gerektiğini belirtti.

ESKİLERDEN DESTEK MESAJI
Bir grup eski il başkanı tarafından dün yazılı bir açıklama yapılarak bu toplantıya Cezmi Kartay, Erol Tuncer, Altan Öymen, Hasan Fehmi Güneş, Fikri Sağlar ve Abdülkadir Ateş’in de katılacağı duyurulmuştu. Ancak toplantıya bu isimler katılmazken, Altan Öymen, Cezmi Kartay, Fikri Sağlar, Ercan Karakaş, Hasan Fehmi Güneş’in destek mesajları gönderdiği belirtildi.

ntv



Bu haber 1,058 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,934 µs