En Sıcak Konular

Kürtler tedirgin!

19 Ekim 2007 19:27 tsi
Kürtler tedirgin!

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK terör örgütünün varlığını sona erdirebilmek için TBMM'den tezkere alması ve sınırın Türkiye tarafındaki askeri hareketlilik, Kuzey Irak'ta tederginliği artırdı.

Kuzey Irak'ta herkes, “Türkiye acaba ne zaman operasyon yapacak” diye beklerken; Amerikan traşlı, güneş gözlüklü, tam techizatlı Peşmergeler ise sınırın yanısıra kent merkezlerinde sürekli devriye görevi yapıyor.

Türkiye terör örgütü PKK'ya karşı bir sınır ötesi operasyon için TBMM"den tezkereyi geçirmesi ve sınırın Türkiye tarafındaki askeri hareketlilik, Kuzey Irak"ta dikkatle izleniyor. Kuzey Irak"ta hemen herkes Türk televizyonlarının bir sınır ötesi operasyon yapılıp yapılmayacağıyla ilgili haber bültenlerini takip ediyor. Şimdiye kadar, “Türkiye acaba operasyon yapar mı? Operasyon sadece PKK"yı mı yoksa bütün Kuzey Irak mı kapsayacak?” diye düşünen Kürtler, tezkerenin Meclisten geçmesinden sonra bu kez “Türkiye ne zaman harekat düzenler?” diye endişelenmeye başladı. Türkiye tarafından tezkerenin tek hedefinin PKK olduğu, Irak halkının ise dost olduğunun söylenmesine rağmen Kuzey Irak Kürtleri, Türk ordusunun sadece PKK"yla sınırlı kalmayıp kentlere de girmesinden endişe ediyor. Kürt Yetkililerinin, olası bir sınır ötesi operasyonda Türk askerlerine kendi güçlerinin de karşılık vereceğini ve durdurmaya çalışacağını söylemesi bile vatandaşları rahatlatmıyor.

Zaho ilçesinde yaşayan ve görüşlerini Kürtçe dile getiren Kürtler, “Türk televizyonlarındaki sınıra yapılan yığınak bizi kaygılandırıyor. Türkiye, PKK için buraya geleceğini söylüyor. Ama biz istemiyoruz. PKK"nın büyük bölümü Türk topraklarında. Türkiye önce kendi topraklarındaki PKKlıları bitirsin sonra buraya gelsin. Türkiye eğer sadece PKK ile mücadeleyle sınırlı kalmayıp kent merkezlerine girmeye çalışırsa topyekün karşılık veririz” diye üstü kapalı tehdit savurdu.

Sınır ötesi operasyona onay veren tezkereden sonra Kuzey Irak"taki güvenlik güçlerinde de hareketlilik yaşanıyor. Türkiye"nin Silopi ilçesinin tam karşısında bulunan Kuzey Irak Zaho ilçesi ile sınıra yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Duhok"ta Kürt güvenlik güçleri denetimlerini artırmış durumda. Sınırdaki Irak hükümetine bağlı askerler sınırın Türkiye tarafında herhangi bir hareket olup olmadığını 24 saat dikkatle izlerken, Zaho ve Duhok gibi kentlerde ise Amerikan traşlı, tam teçhizatlı güneş gözlüklü Peşmergeler devriye görevi yapıyor. Araçlarla kent merkezlerinde tur atan Peşmergeler, vatandaşları güvenlik açısından rahatlatmaya çalışıyor.

hurhaber



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs