Süreci çoktan başlattık! | " /> Süreci çoktan başlattık! | "/>

En Sıcak Konular

Geri dönüşü olmayan yolculuk: Süreci çoktan başlattık!

19 Ekim 2007 16:39 tsi
Geri dönüşü olmayan yolculuk: Süreci çoktan başlattık! Dün Irak Dışişleri Bakanı Zebari'nin Irak'a yaptığı "derhal ülkeyi terk et" çağrısı Türkiye'de olumlu yankı bulmadı. Başbakan Erdoğan, Zebari'nin PKK'yı Irak'ı terk etmeye çağırması ile ilgili yaptığı açıklamada "biz süreci başlattık" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta yapılan bütün eğitim kamplarının dağıtılması, buradaki terörist başlarının teslimi ve terör örgütünün kazınmasının Türkiye'yi tatmin edeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin soruları üzerine Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin terör örgütü PKK'ya yaptığı 'Irak'ı terk et' çağrısını olumlu bir yaklaşım olarak gördüğünü söyledi.

Kuzey Irak'taki liderlere seslenen Başbakan Erdoğan, 'Şimdi bizim bu noktada bir defa oyalama taktiklerine tahammülümüz olmadığını, biz en üst düzeyde Başbakan Maliki'ye bizzat ilettik. Bu konuda Irak Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Tarık Haşimi'nin buraya gelişi ve arkadan yapılan açıklamalar, yine sınır komşumuz ve böyle bir üçgen içerisinde Suriye-Türkiye-İran üçgeninde Suriye Devlet Başkanı'nın açıklamalarını hep beraber duydunuz. Özellikle dünyadaki yaklaşımları da görüyorsunuz. Burada Türkiye için hukuki noktada haklar doğmaktadır diye. Çünkü hiçbir ülke terörist grupları kendi ülkesinde barındıramaz. Komşu ülkeye rahatsızlık verecek şekilde, komşu ülkeyi tehdit edecek şekilde barındıramaz. Eğer zaten barındırıyorsa hukuk ihlali vardır' dedi.

Başbakan Erdoğan, şu anda böyle bir hukuk ihlalinin Irak'ın kuzeyinde bir yapılanma içinde olduğunu belirterek, 'Irak merkezi hükümeti bunun farkındadır. Aynı şekilde Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklama da bunun bir gereğidir. Gecikmiş bir açıklamadır. Temenni ederiz ki bunun takipçisi olurlar. Ama tabi biz şu anda süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu süreci aynı kararlılıkla devam ettireceğiz' diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Yapılan üst düzey görüşmelerde terör örgütünün 3 elebaşını istediğiniz söylendi' sözlerine, 'Bunlar konuşulmaz' diyerek karşılık veren Erdoğan, yine gazetecilerin 'Irak hükümetinin hangi adımı sizi ikna eder?' sorusuna ise, 'Kuzey Irak'ta yapılan tüm eğitim kamplarının dağıtılması ve buradaki terörist başların teslimi ve oradan bunun bir defa kazınması. Türkiye'nin tatmini budur' şeklinde yanıt verdi.

Star



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs