En Sıcak Konular

İşte aramızda dolaşan canlı bomba

19 Ekim 2007 16:23 tsi
Meclis'in onayladığı sınır ötesi operasyon tezkeresine misilleme yapmaya hazırlanan terör örgütü PKK'nın 'siyasal serhildan (başkaldırı)' eylemleri planladığı ortaya çıktı.

Sivil itaatsizlik eylemleri ile tezkereyi protesto etmeyi planlayan bölücü örgütün sempatizanlarına bu yönde talimat verdiği iddia ediliyor. Örgütün tezkereyi protesto amacıyla Bahar kod adlı Sedika Y.'yi metropol şehirlerde canlı bomba eylemlerine yönlendirdiği de saptandı.

Bölücü örgüt PKK, Meclis'te onaylanan tezkerenin ardından canlı bomba eylemi planlıyor. Bahar kod adlı Sedika Y.'nin canlı bomba olarak görevlendirildiğini ortaya çıkaran istihbarat birimleri, canlı bombanın resimlerini 81 il emniyet müdürlüğüne bildirdi. 24 yaşındaki kadının yakalanması için polis ve jandarma teyakkuza geçirildi. Sedika Y.'nin sansasyonel eylemler amacıyla metropol kentlere gönderildiği belirtiliyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Mersin gibi metropol bir şehirde canlı bomba eylemi planlayan teröristin yakalanması amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Polis ve jandarma birimlerine gönderilen çok gizli bir uyarı yazısı ile canlı bomba eylemcilerine karşı alınması gereken tedbirler sıralanıyor. Yazıda, PKK'nın canlı bomba ve intihar eylemlerinin yanı sıra ülke çapındaki sempatizan ve işbirlikçilerine sivil itaatsizlik türü kitle eylemleri yapmaları yönünde talimat verdiği uyarısında bulunuldu. Kanlı terör örgütü PKK'nın, siyasal serhildan eylemleri kapsamında sınır ötesi operasyon tezkeresinin yapılacak sivil itaatsizlik eylemleri ile protesto edilmesini istediği ortaya çıkarıldı.

Tedbirleri gözden geçirin

Emniyet müdürlüklerine gönderilen çok gizli yazıda, PKK bağlantılı kitlelerin gerçekleştireceği illegal eylemlere karşı güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi de isteniyor. Örgütün başta güvenlik güçleri olmak üzere hedef seçtiği kişi, kurum ve kuruluşlara yönelik bombalı sabotaj ve intihar saldırısı gibi şiddet içerikli eylem türleri planladığının altı çizilen yazıda, "Bu nedenle görev alınan bölge ve yerlerde şüpheli kişi ve paketler konusunda daha duyarlı olunması gerekmektedir. Göreve toplu ya da ferdi gidiş gelişlerde personel kendi can güvenliğini titizlikle alacaktır." deniliyor.

Zaman
 



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs