En Sıcak Konular

Gölgeler korunuyor ben bedel ödüyorum

19 Ekim 2007 14:21 tsi
Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalamaktan yargılanan Yıldırım: "Gölgeler korundu bana bedel ödettiriliyor"

Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Sanıklardan Osman Yıldırım, "Gölgeler korunmuştur. Gölgelerin gücü adına bana bedel ödettirilmeye çalışılıyor" dedi.

Aktif haber'e göre, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre, Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi ve avukatlarıyla, saldırıda hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ailesinin avukatları, Cumhuriyet gazetesinin avukatı ile Danıştay Başkanlığının avukatı katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, geçen celsedeki ara karar gereğince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan müzekkereye cevap gelmediğini söyledi.

Karadeniz, sanık Alparslan Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan'ın, mahkemeye mazeret dilekçesi gönderdiğini, ancak mazeretini belgeleyen herhangi bir belgeyi dilekçesine eklemediğini kaydetti.

Sanık Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener, önceki savunmalarını tekrarlayarak, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Sanık Osman Yıldırım'ın avukatı Ertuğrul Demirel de önceki savunmaları doğrultusunda, müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

Sanık Süleyman Esen ise yöneltilen suçlamalarla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını savunarak, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine, Anayasa'ya, yasalara ve devletine bağlı bir insanım. 16 aydan beri tutukluyum. Tahliyeme karar verilsin'' dedi. Sanık Aykut Metin Şükre de önceki savunmalarını tekrarlayarak, tahliye talebinde bulundu.

Sanık Osman Yıldırım ise ''ortada bir terör örgütü bulunmadığını ve isnat edilen suçla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını'' savunarak, Danıştay olayıyla da ilgisinin olmadığını ve olayı televizyondan öğrendiğini iddia etti.

İfadesi sırasında, ''Ben savcı ile asker arkadaşı değilim. Kendisini tanımam'' şeklinde konuşan Yıldırım, Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz tarafından, mahkemenin huzurunu bozmaması konusunda uyarıldı. ''Cumhuriyet Gazetesi'ne saygı duymadığını'' söyleyen Yıldırım, ''Gölgeler korunmuştur. Gölgelerin gücü adına bana bedel ödettirilmeye çalışılıyor'' iddiasında bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan müzekkereye cevabın beklenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, geçen celse verilen ara karar gereğince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Karadeniz, sanık Alparslan Arslan'ın avukatı Ahmet Doğan'ın mazeret dilekçesine, mazeretini belgeleyen herhangi bir belge eklemediği için dilekçenin reddine karar verildiğini kaydetti.

Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dava dosyasındaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

 



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs