En Sıcak Konular

Kamuya 50 bin personel alınıyor

19 Ekim 2007 12:10 tsi
Kamu kuruluşlarına 2008 yılında 50 binin üzerinde yeni personel atanacak. Bunun 23 bini yeni atama ile kalanı da kamudan ayrılanların yerlerine alınacak.

2008 yılı bütçe kanunu tasarısı ile kamu kurumları için 23 bin yeni atama izninin yanı sıra, emekli olacak personel sayısının yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde ayrıca atama izni veriliyor. Böylelikle 2008 yılında kamuya alınacak yeni personel sayısının 50 bini geçmesi bekleniyor.

2008 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı'nda, kamu kuruluşlarının yapacakları açıktan atamalar ile bütçe dışındaki kuruluşlardan gerçekleştirilecek memur nakilleri için 2 aşamalı bir düzenleme öngörülüyor. Bu çerçevede, kamu kuruluşlarının 2008 yılına ilişkin personel alımlarında 2007 yılı içinde emekliye ayrılanlar baz alınacak. Bu şekilde kamu kuruluşları önümüzdeki yıl, 2007 yılında emeklilik veya diğer yollarla kurumdan ayrılan personelin yüzde 50'si kadar yeni eleman alabilecek.

Özel statüde olanlar

Bu zorunluluk, bütçe kapsamındaki bütün kuruluşlar için geçerli olacak. Ancak, hakim, savcı, tıpta uzmanlık tüzüğü uyarınca asistan kadrolarına yapılacak atamalar, TSK personel atamaları, emniyet hizmetleri sınıfında bulunan kadrolara yapılacak atamalar, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yapılacak atamalar, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununa göre yapılacak atamalar ve Özelleştirme Uygulamaları Kanununa göre yapılacak atamalar yüzde 50 sınırına tabi olmayacak.

Tasarıya göre yüzde 50'lik sınır içinde memur ihtiyacını karşılayamayacak söz konusu idare kurum ve kuruluşlar için ilave 23 bin adet atama izni verilecek. Tasarı ile üniversitelerin boş öğretim elemanı kadrolarına yine emekliye ayrılanların yüzde 50'sini geçmeyecek şekilde yeni atama yapılabilecek. Bu sınırlar içinde eleman ihtiyacını karşılayamayacak yüksek öğretim kurumları için 3 bin adet yeni atama izni verilecek.

Aktif haber



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,633 µs