En Sıcak Konular

Seri cinayetlerin arkasından PKK çıktı

19 Ekim 2007 11:55 tsi
Seri cinayetlerin arkasından PKK çıktı Almanya'da 8 Türk ve bir Yunanlının öldürüldüğü 'Ceska' adı verilen cinayetlerin arkasında terör örgütü PKK'nın uyuşturucu hesaplaşması çıktı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan raporda, 8 kişinin uyuşturucu dağıtıcısı olduğu ve PKK'ya haraç verdiği iddia ediliyor. Diyarbakırlı bir ailenin, Avrupa'daki uyuşturucu pazarına girip dağıtıcılardan istediği haracı alamayınca seri infazları gerçekleştirdiği raporda yer alıyor. Alman polisi ise cinayetlerin çözülmesini sağlayacak bilgi verecek görgü tanıklarına 300 bin Euro ödül verileceğini açıkladı.

Almanya'da son altı yıl içinde işlenen seri cinayetlerin perde arkası aralanıyor. Türk polisinin yürüttüğü soruşturmada önemli bir aşamaya gelindi. Ceska 83 tipi 7,65 mm'lik üç ayrı silahla gerçekleştirilen infazlar nedeniyle adına 'Ceska cinayetleri' denilen soruşturmanın Almanya ayağını ise 'Bay Ceska' lakaplı polis şefi Hoppe yürütüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca (KOM) hazırlanıp Alman Federal Kriminal Dairesi (BKA) Başkanı Valfgang Geirer'e sunulan raporda cinayetlerin perde arkasının detaylı şekilde anlatıldığı öğrenildi. KOM'un raporuna göre: "Cinayetler Ceska 83 tipi 7.65 mm'lik üç ayrı silahla işlendi.

Tüm kurbanlar, büfe anahtar servisçisi, çiçekçi ve terzi gibi küçük işyeri sahipleri. Olayların hepsi iş saatlerinde cereyan etti. Kurbanlardan biri haricinde tüm kurbanlar kendi dükkanlarında yalnızken vuruldu." Raporda, öldürülen Yunanlı Theodorus Boulgarides ile birlikte 8 kişinin de uyuşturucu dağıtıcısı olduğu öne sürülüyor. PKK'nın uyuşturucu satıcılarından haraç aldığı, bu yolla önemli gelir elde ettiği iddialar arasında. Raporda terör örgütünün Avrupa'da uyuşturucu ticareti yaptığına işaret ediliyor. Ancak PKK'ya dönük Türkiye'deki operasyonların ardından örgütün Avrupa'daki uyuşturucu pastasındaki payının azaldığına dikkat çekiliyor.

PKK'nın Avrupa'daki uyuşturucu ticaretinde aldığı payın azalması üzerine Diyarbakırlı bir ailenin pazara girdiği raporda yer alan detaylardan. Söz konusu ailenin hem PKK gibi uyuşturucu dağıtımını bu kişilere yaptırmak hem de haraç almak istediği öne sürülüyor. Uyuşturucu dağıtıcılarının terör örgütü militanlarının desteğiyle Diyarbakırlı aile yerine terör örgütü PKK safında yer alması ve örgüte haraç ödemesi üzerine kanlı hesaplaşmanın başladığı öğrenildi.

Avrupa'daki uyuşturucu dağıtıcılarından umduğu desteği bulamayan Diyarbakırlı ailenin Almanya'daki dağıtıcıların öldürülmesi amacıyla 5 kişilik bir suikast timi kurduğu raporda yer alıyor. Rapora göre 5 kişilik suikast timinin gözcülüğünü ise ayağı topal bir kişi yaptı. Tim, cinayetler için üç ayrı Ceska kullandı. Tetiği ise aynı kişinin çektiği öne sürülüyor. Raporda Diyarbakırlı uyuşturucu ticareti yapan aile ile tetikçilerin kimliklerine detaylı şekilde yer veriliyor. Alman ve Türk polisi şimdi ipuçlarını elde ettiği seri cinayetleri delillendirmeye çalışıyor. Delillerin sağlanmasının ardından polis Ceska operasyonlarına başlayacak.

Federal Kriminal Dairesi Başkanı Geier 2005'te Münih'te Ceska marka silahla vurulan Yunanlı Theodorus Boulgarides'in bir kazaya kurban gittiğini öne sürerek, "Yunanlı büfecinin Türk sanılarak öldürülmüş olabileceği üzerinde duruyoruz. Katilin, cinayetlerle Türkleri cezalandırmak istediği kanaatindeyiz." demişti. Seri cinayetler 9 Eylül 2000'de Enver Şimşek'in öldürülmesiyle başladı.

 



Bu haber 218 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,676 µs