En Sıcak Konular

Koç, CHP'yi sola çekecek

19 Ekim 2007 11:53 tsi
Baykal’ın karşısına ilk aday olarak çıkan Koç, genel başkan olduğu taktirde yapacaklarını anlattı

Haluk Koç, CHP Genel Başkanlığı’na adaylığını resmen açıkladı. Partiyi sol çizgiye çekme sözü veren Koç, “12 Eylül ile hesaplaşmadan siyaset kurgulanamaz” dedi

Seçimlerin ardından suların durulmadığı CHP’de, Deniz Baykal’ın karşısına çıkan ilk aday, Samsun Milletvekili Haluk Koç oldu. Kendisini destekleyen partililer ile birlikte dün İnşaat Mühendisleri Odası’nda adaylığını ilan eden Koç, CHP’yi sol merkezli politikalar yapan parti çizgisine çekme sözü verdi. Haluk Koç, genel başkan olduğu taktirde yapacaklarını şöyle anlattı:

SİVİL VE SOLCU: CHP ülkemizde çağdaşlaşmanın öncüsüdür. Halkımızla birlikte, ilericiliğimizle, demokratlığımızla, sivil ve solcu duruşumuzla CHP’yi güçlendirmek, demokratikleştirmek ve iktidar yapmak için yola çıkıyoruz. Bu yolun zor ve engellerle dolu olduğunu biliyorum. Ama 12 Eylül ile hesaplaşmadan siyaset kurgulanamaz.

SOLDAN UZAKLAŞTIRILDI: Bugün CHP’nin dinamizm ve devrimci ruhu kaybolmuş, sol ideolojiden ve sosyal demokrasinin evrensel değerlerinden uzaklaşılmıştır. Bunun nedeni üst yönetimin antidemokratik tutumu, tek birinin politika belirlemesi, herkesin ona biat etmesi, üst yönetimin daha etkin çalışılmasını isteyen partilileri dışlaması, sağa açılma gibi büyük bir çaresizliğe sürüklenmesidir.

ÖNCE PARTİ İÇİ DEMOKRASİ: Partide demokrasi, ülkede demokrasi diyoruz. Hiç kimse kendini avutmasın, parti içi demokrasi olmadan ülkede demokrasi olmaz. Bu nedenle parti içi demokrasiyi yaşama geçirecek bir demokratik tüzük öneriyoruz.

YOL BİTİYOR: Parti üst yönetiminin hak ve hukuk tanımaz tutumunu sürdürüyor. Bakırköy ilçe başkanının görevden alınması ile ilgili mahkemenin verdiği karar tokat gibi burada. Bu tokat kime atılıyor biliyorsunuz. Bu tokat referandum hukuk garabetidir diyen parti üst yönetimine atılıyor. Hala delege üye listelerinin askıya çıkartılmadığını görüyoruz. Korkmayın, çekinmeyin. Kimden korkuyorsunuz? Kendi örgütünden korkan bir CHP üst yönetimi olabilir mi? 2008’de yol bu arkadaşlar için bitmiştir.

DÖNEK DEĞİLİZ: CHP’yi ilk seçimde iktidara taşıyacağız. Cumhuriyetimiz 100 yaşına CHP iktidarında girecektir. Halka güveniyoruz, partiye güveniyoruz, kendimize güveniyoruz. İçimiz dışımız bir, kimsenin uzatması değiliz, dönek hiç değiliz ve en önemlisi namussuzlar kadar cesaret sahibiyiz. CHP’yi parti binalarından sokağa çıkartmakta kararlıyız.

Sekiz milletvekili destek verdi

HALUK Koç’un basın toplantısına CHP milletvekilleri Ali Topuz, Bayram Meral, Şinasi Öktem, Ali Arslan, Fatih Atay ve Yaşar Ağyüz Katıldı. Mevlüt Aslanoğlu ve Derviş Günday’ın da Koç’a selam yollayarak, “Seninle birlikteyiz” mesajı verdikleri öğrenildi.

Toplantısıya geçtiğimiz dönem parlamentoda görev alan 37 eski milletvekili de katıldı. Bu milletvekillerinin arasındaki en ilginç isim ise Baykal’ın anne tarafından akrabası olan Mehmet Neşşar oldu. 19 parti meclis üyesinin de Koç’u destekledi.

CHP’nin 1973 yılındaki seçimlerde kullandığı ve dönemin ünlü sanatçısı Şenay’ın söylediği “Sev kardeşim” parçası Koç’un adaylık açıklamasında kullanıldı.

Kendilerini CHP’de “sol hareket” olarak nitelendiren Koç ve arkadaşlarının sloganı ise “Koç’um benim” olarak belirlendi.

vatan



Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    27,555 µs