En Sıcak Konular

Van'da kilise iddiası mahalle'yi karıştırdı

19 Ekim 2007 11:51 tsi
Van'da bir mahallede bir grup İranlı Hristiyanlar tarafından satın alınan evin ibadetlerinde kullanılması, mahalle halkını harekete geçirdi

Mahallelerinde kilise açılacağını duyan mahalle sakinleri imza toplayarak evin kapatılmasını istedi.

Haber 10 haberine göre, İran'da Hıristiyan Dini öğretmenliği yapan Ferhat Söheyli Van'ın Cumhuriyet Mahallesi Çalık sokakta 6 yıl önce bir ev satın aldı. Aldığı evde İranlı Hıristiyan guruplarla ibadet yapan Söheyli, kısa bir süre önce evi tadilata aldı. Evde sürekli ayinler yapıldığını söyleyen mahalle sakinleri inşaatta çalışanlarla yaptıkları görüşmeler sonrası evin kiliseye dönüştürülmek istendiğini öğrendi. Buna kızan mahalle sakinleri evin kapatılması için aralarında imza kampanyası başlattı.

İddialara cevap veren Söheyli, çok eski olması nedeniyle tadilata aldıkları evin sadece dua için kullanıldığını söyledi.

Evin kiliseye çevrilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Söheyli, "Sadece İranlı Hristiyanlar geliyor. Evde sadece dua ediyoruz. Bazen de diğer İranlıların evlerine gidiyoruz. Dua ediyoruz sadece. Dua ayrı kilise ayrıdır. Hristiyanlar sadece değil, misafir olarak Müslümanlar, Yahudiler de geliyor. Ben burada 2 kilise yüz tane caminin olmasını ve dileyenin istediği yerde ibadetini yapmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Mahallelerinde bulunan evin kiliseye dönüştürülmek istendiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Salih Aslan, grupların evi kiliseye çevirmek istediğini ve bundan dolayı çok rahatsız olduklarını söyledi.

İranlı grupla komşu olduğunu belirten Abbas Yazıcı ise geleceklerinden endişe ettiklerini belirterek, defalarca gurupların ayin yaptıklarına şahit olduğunu ifade etti.

Mahallede iddia edilen evin önünde gazetecilere açıklama yapan mahalle sakinlerinden Remzi Aslan ise mahallede kilise yapılmasını istemediklerini belirterek, "Yapılmaması için mahallede yaşayan herkesten imza topladık. '' dedi.

İnşaatı yapan Hristiyan dinine mensup İranlılara hiçbir şekilde zarar vermediklerini belirten Aslan, ''Bizler kanuni olarak hakkımızı kullanıyoruz. Gerekli tüm yerlere müracaatlarımızı yaparak sesimizi duyuracağız. Yapılırsa mahalledeki çocuklarımız açısından iyi olmaz. Çocuklarımızın İslamiyet'le büyümesini istiyoruz.'' diye konuştu



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,735 µs