En Sıcak Konular

Enerji Bakanlığı'nda büyük operasyon!

19 Ekim 2007 12:16 tsi
Enerji Bakanlığı'nda büyük operasyon! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda çalışan 30'a yakın kişi usülsüzlük ve yolsuzluk gerekçeleriyle göz altına alındı. Gözaltına alınanlar arasında iki bürokrat ve genel müdür yardımcıları ve bir daire başkanı da var..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, bu sabah erken saatlerde yolsuzluk iddialarıyla ilgili operasyon başlattı.
 
Haber7'den alınan habere göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca daha önce başlatılan soruşturma sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yolsuzluk iddiasına ilişkin dosya kapsamında aralarında üst düzey bürokratların ve müteahhitlerin de bulunduğu 30'a yakın kişi gözaltına alındı.

Enerji Bakanlığı'na bağlı  Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Enerji Bakanı Hilmi Güler, Teftiş Kurulu'na talimat vermişti. Teftiş Kurulu, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün ihale ve işlemlerini mercek altına aldı. 

Usulsüz ruhsat verilmesi ve usulsüz ruhsat uzatımı ve Soğanlık arazisinin usulsüz işletmeye verildiği tespit edilince genel müdür yardımcıları, bir daire başkanı ve 2 bürokrat görevden alındı.

Teftiş Kurulu, görevden alınan bürokratlar hakkında da soruşturma başlattı. Bu gelişmelerin ardından Maden İşleri Genel Müdürü Hilmi Özbeden, emekliliğine 4 yıl kalmış olmasına rağmen görevinden istifa etti.
Ayrıca tüm bu gelişmeler yaşanırken, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bekir Aksoy’un uzun süreli izne ayrılması dikkat çekmişti.

Teftiş Kurulu, hazırladığı raporu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Dosyayı inceleyen savcılık Emniyet Müdürlüğü'ne 30'a yakın kişinin gözaltına alınması için talimat verdi.

Gözaltıların süreceği ve Enerji Bakanlığı'na bağlı diğer kurumlara da sıçrayacağı belirtiliyor.



Bu haber 366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,884 µs