En Sıcak Konular

Butto'ya kanlı karşılama

19 Ekim 2007 09:30 tsi
Butto'ya kanlı karşılama Pakistan'da, 8 aylık sürgününden dönen eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun araç konvoyunda meydana gelen patlamalarda can kaybı sayısının 133'e yükseldiği bildirildi. Yaralı sayısının ise 151 olduğu açıklandı.

Pakistan durulmuyor. 8 yıllık sürgünden sonra ülkesine dönen Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto'nun konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi.

Haber10'un vediği habere göre Pakistanlı yetkililer, Butto'nun yaralanmadığını; ama olayda en az 133 kişinin öldüğünü açıkladı. 290'dan fazla yaralının olduğu eylemin nasıl gerçekleştirildiği kesinlik kazanmadı. Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Şerpao, patlamaların iki ayrı intihar eylemi olduğunu söylerken, bomba uzmanları saldırının önceden araçlara yerleştirilmiş patlayıcılarla yapıldığını aktardı.

Olayda ilki küçük ikincisi büyük iki ayrı patlamanın duyulduğu öğrenildi. Karaçi Emniyet Müdürü Ezher Faruki, patlamadan yara almadan kurtulan Butto'nun önceden planlanan güvenlik tedbirleri çerçevesinde bölgeden uzaklaştırıldığını ve şu anda Bilaval Evi'nde güvende olduğunu açıkladı.

Butto'nun avukatı Babar Avan da bu bilgiyi doğruladı. Butto'nun Karaçi'deki araç konvoyu ilerlerken, yaklaşık 150 bin kişinin destek gösterisinde bulunduğu belirtildi. Güvenlik görevlileri, ölenlerin en az 20 tanesinin Butto'yu korumakla görevli polisler olduğu bilgisini verirken, yaralılardan da birçoğunun kritik durumda olduğu belirtildi.

İlk patlamanın konvoyu durdurma amaçlı olduğu ve fazla şiddetli olmadığı, asıl can kaybına ikincisinin yol açtığı gelen bilgiler arasında. İkinci patlamanın olaydan yara almadan kurtulan Benazir Butto'yu taşıyan aracın çok yakınında gerçekleştiği, aracın kapı ve camlarının hasar gördüğü öğrenildi. El Kaide ve Taliban, Butto'yu ülkeye geri döndüğü takdirde intihar saldırısı düzenlemekle tehdit ediyordu.

Eski başbakan, hakkındaki yolsuzluk suçlamalarının düşmesi ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile iktidar paylaşımı konusunda anlaşmasının ardından ülkesine geri dönme kararı almıştı. 'Askerî diktatörlük' olarak nitelediği Pakistan yönetimini sona erdirmek için uğraş veren ve sivil yönetime geçmek için partisine liderlik etmek üzere Pakistan'a gelen Butto, uçakta yaptığı açıklamada ise "Pakistan'a demokrasi gerekli." şeklinde konuşmuştu.

Ancak Butto'nun, Müşerref ile mücadele yerine güç paylaşımına gidecek olması bir çelişki olarak gösteriliyordu.



Bu haber 145 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs