En Sıcak Konular

Telekom kablolarına sabotaj sürüyor

19 Ekim 2007 09:30 tsi
Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, Telekom'un Ankara - Haymana hattındaki fiber optik kabloların kesildiğini söyledi. Telekom ekipleri arızayı gidermek için çalışma başlattı.

Olayın gerçekleştiği yerde inceleme yapan Türk Telekkom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, toplu iş sözleşmelerinin grevle sonuçlanmasının ardından grev kararının alınmasıyla, Türkiye'nin dört bir yanında çok ciddi sabotaj eylemlerine maruz kaldıklarını söyledi.

Dinçer, "Dün 18.30 sıralarında Ankara'yı Eskişehir - Afyon istikametine bağlayan fiber optik kablolarımız, Polatlı ile Temelli arasında sabotaja uğradı. İletişim devam ediyordu. Çünkü yedeği buradan geçiyordu. Daha sonra 20.30 civarında da yedeğin buradan geçtiğini bilen şahıslar, kabloyu ek yapılmayacak şekilde kesmişler. Ve bizim o iletişim kesildi" dedi.

Olayın ardından jandarmanın gelerek inceleme yaptığını belirten Dinçer, şahısların burada bulunan üç kabloyu kestiklerini kaydetti. Dinçer, "Ekiplerimiz arızayı gidermeye çalışıyor. Şu ana kadar iki kablo tamamlandı. Bu iş bittikten sonra ekipler evlerine gidecek. Umarım başka bir sabotaj olmaz." şeklinde konuştu.

Kabloların kesildiği yerde inceleme yapan Dinçer, inceleme sırasında Siirt'te, Şırnak - Batman tarafındaki bağlantıların da kesildiği haberinin kendisine ulaştığını bildirdi.

Telekom yetkilileri olarak Türkiye'nin haberleşmesinin aksamaması için gece gündüz demeden çalıştıklarına değinen Dinçer, "Grev hakkını kullanan arkadaşlara sonuna kadar saygı duyuyorum. Ancak hiç kimse bu tür kanunsuz eylemlerde bulunarak hak arama talebinde bulunmasın." diye konuştu. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan Dinçer, bu işi gerçekleştiren faillerin yakalanıp cezasını çekeceğini söyledi.

Bu tür olayların ülkeye zarar vermekten başka bir işe yaramadığını vurgulayan Dinçer, "Eylem kararı alındıktan şu ana kadar, 3 gün içerisinde, 178 tane kablo kesilerek sabotaj yapıldı. Böyle hassas bir dönemde iletişimi sıkıntıya sokacak eylemler, vatanseverlikle bağdaşmaz. İnşallah bu olaylar sona erer." ifadelerini kullandı.

Öte yandan kabloların tamiri için çalışma yapan Telekom ekipleri ve Dinçer, havanın soğuk olması nedeniyle yol kenarında ateş yakarak ısınmaya çalıştı.
 
zaman



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,967 µs