En Sıcak Konular

İslam korkusunun sorumlusu evinizde?

13 Ekim 2007 21:39 tsi
İslam korkusunun sorumlusu evinizde? İspanya'da düzenlenen bir konferansta katılımcılar, 'İslamofobia'dan (İslam korkusu) kimin sorumlu olduğunu buldu! Buna göre korkunun sorumlusu evinizin içinde?

İslamofobia ile alakalı İspanya'da düzenlenen Avrupa'nın ilk büyük konferansında, Müslümanlara yönelik hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığın temel sorumluları olarak eğitim ve medya gösterildi.

İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, konferansın kapanış konuşmasında "Müslümanlara yönelik olarak devam eden hoşgörüsüzlük ve ayrımcılığın eğitimle engelleneceğini" söyledi.

İnsan hakları, demokrasi ve Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Asya'daki çatışmaları önlemek amacıyla faaliyet gösteren Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü (OSCE) tarafından organize edilen iki günlük konferansta Avrupa'daki Müslüman azınlığa yönelik olumsuz uygulamalar üzerinde duruldu.

Geçtiğimiz hafta da Avrupa'da İslamofobia karşıtı gösteri düzenlenmişti.

Hiçbir uluslar arası olay ya da politik problemin Müslümanlara yönelik yapılan bu ayrımcılık ve kötü muameleyi haklı kılamayacağının belirtildiği konferansta, 56 ülkeden 300 civarında temsilci yer aldı.

Avrupa'daki Müslüman azınlık, eğitim haklarının kısıtlanması ve barınma problemi gibi sıkıntılarla da karşı karşıya. 11 Eylül olayların Müslümanlara yönelik saldırıları arttırmıştı.

Birçok katılımcı, İslamofobia'dan medyayı ve yaptıkları yayınları sorumlu tuttu. Medya, güzel komşuluk ilişkileri olan güzel Müslümanları görmemezlikten gelip sadece ve sadece onların kötü yanları varmış gibi gösteriyor. Avrupa medyası Müslümanların özellikle potansiyel terör suçlusu gözüyle görünmesi için taraflı yayınlarını sürdürmeye devam ediyor.

Medyanın özellikle de 11 Eylül gerçeklerini tam anlamıyla yansıtmaması da Amerikalı ünlü akademisyen Stephen Schwartz'ın dikkat çektiği bir konu oldu.

dünya bülteni



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,635 µs