En Sıcak Konular

Baykal'dan Erdoğan'a sert tepki

13 Ekim 2007 20:56 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın, “CHP’nin de içi yansın” sözlerine sert tepki gösterdi.

Deniz Baykal, Antalya’da gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Terörle mücadele ile, sözde ermeni soykırımı ve bu iddialar sonucu ortaya çıkacak sorunlar AKP’yi aşmıştır” diyen Baykal, “AKP’nin hatalı, yanlış, geçersiz politikalarından vazgeçerek milli politika oluşturma çizgisine gelmesi halinde” CHP’nin milli bir politika oluşturmasına destek vereceğini söyledi.

Son zamanlarda birbiri ardına ortaya çıkan terör ve Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili yeni gelişmelerin, Türkiye’nin yeni bir dönüm noktasının eşiğine geldiğini gösterdiğini ifade eden Deniz Baykal, gerek terör gerekse Ermeni soykırımı iddiaları konusunda mevcut dış politikanın yeniden gözden geçirilmesinin zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Deniz Baykal şöyle dedi:

“Bu sorunlarla ilgili mücadele AKP’yi aşmaya başlamıştır. Ne terör konusunda ne Ermeni soykırımı iddiaları konusunda AKP’nin politikalarının geçerliliği kalmamıştır. Artık yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. İktidar ve Başbakan söylem değişikliğiyle bu sorunları bertaraf edemez. Türkiye’nin yeni bir siyasi zeminde iyi oluşturulmuş bir terör politikasına, Ermeni soykırımı iddialarına karşı duracak politikalara ihtiyaç vardır. Bu ancak iktidar ve muhalefet ilişki ve işbirliğiyle sağlanabilir. Bir milli politikaya ihtiyaç vardır. Bunu iktidar ve muhalefet birlikte oluşturmalıdır.

Bu noktada iktidarın yapması gereken kendi politikalarında ortaya çıkan hayal kırıklığını, çözümsüzlüğü çaresizliği terketmek, umutsuz çıkışlar yapmak, söylem değiştirmek ve bundan sonuç beklemek değildir. Çünkü onlar boş sözlerdir ve uygulanan politikaların geçersizliği ortaya çıkmıştır. Artık bu boş sözler ve yeni söylemler bir kenara bırakılmalı, bunların yerine tutarlı, ilkeli, milli bir politika konulmalıdır.

İktidar işe yaramayan ve sonuç vermeyen temel sorunlarla ilgili politikalarını değiştirmeyi, söylem değiştirerek oyalama yerine kalıcı çözüm peşinde olmayı kabul ederse biz CHP olarak milli bir politikanın oluşturulmasına destek vermeye hazırız.”

Başbakan Erdoğan’ın, “Bizim yüreğimiz yanıyor, CHP’nin de yüreği yanmalıdır” sözlerine de değinen Baykal, şunları söyledi:

“ ‘CHP’nin de yüreği yansın’ diyen Başbakan önce aynaya, sonra kendi partisinin içine baksın ve çağrıyı kendi partisine yapsın. Başbakanın terör kurbanı şehitler ve terörle mücadele konusunda, CHP’ye çağrı yapma ve söz söyleme hem hakkı yoktur, hem de bu haddi değildir. Başbakanın da, İktidarın da, AKP’nin de terör ve terörle mücadele konusunda CHP’ye söyleyecek tek bir sözü yoktur ve olamaz.”

tercüman



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs