En Sıcak Konular

Gönül: Şehitlerimize borçluyuz

13 Ekim 2007 20:55 tsi
Milli Savunma Bakanı ve AKP İzmir Milletvekili Vecdi Gönül, terör örgütü PKK'nın hain saldırılarında askerlerimizin şehit düşmesiyle Türkiye'nin acılı bir bayram yaşadığını söyledi. Bakan Gönül, “Dünyanın en güzel ülkesinde, dünyanın en güzel bayr

AKP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği bayramlaşmada PKK'nın saldırıları sonucunda şehit düşen askerler anıldı. İl Başkanlığı'nın gençlik kültür merkezinde düzenlenen bayramlaşmaya Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AKP İzmir milletvekilleri İbrahim Hasgür, Tuğrul Yemişçi, İl Başkanı Aydın Şengül ile partililer katıldı. Bakan Vecdi Gönül, yaptığı konuşmada Türkiye'nin verdiği şehitlerle acılı bir bayram yaşadığını belirtti. Siyasetle ilgili çok fazla konuşmayan Bakan Gönül, önlerinde yepyeni hizmet yılları bulunduğunu kaydederek, “Bu hizmet yıllarını sizin desteğinizle gerçekleştireceğiz. Aynı hızla yola devam edeceğiz” dedi.

‘BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’

AKP İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür, bayrama buruk bir şekilde girdiklerini dile getirerek, “Şehitlerimizin acısı hepimizin yüreğine yansıdı. Özellikle son beş yıldır, iktidarımız döneminde iç ve dıştaki güçler, hain odağı daha çok beslemeye, sinemizde derin yaralar açmaya çalışıyor. AB'deki bazı ülkeler, stratejik müttefikimiz olarak kabul ettiğimiz ABD'nin Kuzey Irak'taki etkilerini biliyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Başbakanımızın dediği gibi, inceldiği yerden kopsun” dedi.

‘HAREKAT VIZ GELİR’

Türk ve Kürtler'in et ve tırnak haline gelerek, kardeşçe yaşadığına dikkat çeken Milletvekili Hasgür, “Kürt kardeşlerimizle, aynı duyguları paylaşma uğruna, pekçok taviz verdik. Beraber yaşamak için pekçok sıkıntıya göğüs gerdik. Bundan sonra da teröristleri ayırt ederek, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. O kardeşlerimizle Türkiye Cumhuriyeti olarak daha çok bütünleşmemizin yollarını arayacağız. İstiklal Marşı'mızın yazarının dediği gibi, ‘Yumuşak başlıysak, kim demiş uysal koyunuz.’ Biz bu uğurda yüzlerce belki şehit veririz ama bir çakıl taşını kimseye vermeyiz. Bunu dost düşman herkes bilmeli ve içine sindirmeli. Değil sınır ötesi harekat, Atlantik ötesi harekat bile olsa vız gelir” diye konuştu.

AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi, Türkiye'ye yönelik iç ve dış güçlerin oynadığı oyunların her zaman olacağını belirterek, “Hiçkimse Misak- ı Milli sınırlarına ve Atatürk'ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ anlayışına karşı yaptığı saldırının karşılığını alamayacak” dedi.

AKP İl Başkanı Aydın Şengül de terörden rant elde etmek isteyenlerin, siyasete alet etmek isteyenlerin olacağını söyledi. Şengül, “Birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Huzurumuzu bozmayacağız. Aramıza kavganın girmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye, birinci lige yükseldi. Söz sahibi olmaya başladı. Bu durum içeriden ve dışarıdan rahatsızlık yaratmaya başladı” dedi.

hürriyet



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,511 µs