En Sıcak Konular

Toptan: Kimse bizim damarımıza basmasın

13 Ekim 2007 20:54 tsi
TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Kimse bizim damarımıza basmasın. Kime hizmet ettiği belli olmayan bu karardan umuyoruz ki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ve üyeleri vazgeçerler” dedi.

Ereğli Belediyesi’nin Atatürk Kültür Sitesi’nde düzenlediği bayramlaşmaya gelen Köksal Toptan daha önce ilçe girişinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna uğrarayarak, buradaki vatandaşlarla bayramlaştı. Daha sonra kültür sitesindeki programa katılan Toptan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin şimdiye kadar takip etmiş olduğu Ermenistan politikasından ABD Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komitesi’nin almış olduğu karar nedeniyle geri adım atmayacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Bu karardan umuyoruz ki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı ve üyeleri vazgeçerler. Vazgeçerlerse iyi olur. Vazgeçmezlerse Türkiye, kanla canla kurmuş olduğu bu cumhuriyeti daha da yüceltmek için, daha da demokratik hale getirmek için yoluna devam edecektir. ABD’deki dostlarımıza da müttefiklerimize de hatırlatmak isteriz ki birilerinin hatırı, lobiler ve bir takım menfaat grupları için Türkiye’nin dostuğunu kaybetmeyin. Türkiye’nin dostluğunu kazanmak kolay değildir. Ama Türkiye’nin dostluğunu kaybetmek çok duygusal millet olduğumuz için çok kolaydır. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken Atatürk ve arkadaşları 1920’de TBMM’yi açarken, birilerinin lütfuyla burada biz bu meclisi, devleti kurmadık. Birilerinin lütfuyla da ayakta değiliz. Bundan sonra da elbette herkesle dost olmak isteriz, ama dost olacağız diye de tarihimizden, şanımızdan, şerefimizden kesinlikle ödün vermeyiz. İlan ediyoruz ki, dosta, düşmana duyuruyoruz ki dünya durdukça Türkiye Cumhuriyeti canı ve şerefi ile sonsuza kadar duracaktır.”

‘TERÖR BİR GÜN KENDİSİNİ BESLEYENLERİ VURABİLİR’

Toptan, terörün bir gün kendisini besleyenleri vurabileceğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Terörün insafı yoktur. Kimi ne zaman hedef alacağı da belli değildir. Nasıl ki 11 Eylül’de ABD’yi vurmuştu, dünyanın en iyi korunan ülkesidir ABD. Bugün nasıl bizi vuruyor, bir başka gün gelir terörü besleyenleri de vurabilir. Biz bu Türkiye’ye dönük terörün arkasında yatan bir takım hesapları bile biliyoruz, tahmin edebiliyoruz. Bu aslında yeni bir oyun bile değildir. Aşağı yukarı 40 seneden beri Türkiye terörle mücadele etmektedir. Yavaş yavaş önce sağ- sol kavgası diye başlayan arkasından alevi- sünni kavgası diye dönüştürülen, daha sonra laik- antilaik kavgasına dönüştürülen arkasına etnik bölücülüğe dayandırılan terörün ortak hedefi Türkiye’yi huzursuz, insanımızı mutsuz etmek, gençlerimizi ve çocuklarımızı gelecekten kaygılı hale getirmektir. Türkiye Allah’a çok şükür ki bu oyunların hepsini zamanı geldiğinde bozmasını bilerek önümüze geliyor. İçimizde bizi birbirimize düşürmek ve içimizde kanlı kavgalar çıkarmak isteyenlerin oyununa Türk insanı, Türk milleti şimdiye kadar gelmedi. Bundan sonra da hiç kimse kuşku etmesin.”

Terörün, bir yandan Türkiye’nin demokratikleşmesine, ekonomik hedeflerine ve kalkınmışlığına hedef alarak taaruz ettiğini belirten Toptan, şunları söyledi:

“Terör, ‘Türkiye’yi acaba bir yerinden koparabilir, başka yerlere götürebilirmiyiz’ diye hesap yapanların arzuladığı nokta, amaç olarak karşımıza çıkıyor. Ne amaçla çıkarsa çıksın, herkes bilmelidir ki Türkiye teröre yenilmeyecektir. Türkiye, terörün varmak istediği hedeflerin hiç birine fırsat vermeyecektir. TBMM, hükümeti, silahlı kuvvetleri ve polisiyle Türkiye’de terörü varmak isteği hiçbir hedefe vardırmayacaktır. O nedenle elbette kan ağlıyoruz. İçimiz acıyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. O fidan gibi yavrularımız terör uğruna kurban giderken bu toprakların, vatanın korunması için bize de mesaj veriyorlar. Onların arkasında binler var, milyonlar var. Bu topraklar nasıl devlet haline getirildi, bunu hep beraber biliyoruz. Moralimizi çok iyi tutmamız lazım, dünden daha çok moralli olmamız lazım. Biz moralimizi bozarsak işte o zaman terörün yaratmak istediği havaya girmiş oluruz. Hayır Türkiye büyümeye, demokratikleşmeye devam edecektir. Ama bunları yaparken de Türkiye terörle en acımasız bir şekilde mücadale etmeye devam edecektir. Kesinlikle kimse bizden terörle mücadelede geri durmamızı isteyemez, bekleyemez. Kim ne derse desin, Avrupa ve dünya ne derse desin terörle mücadelede kimse bizden bir şey isteyemez.”

‘GELSİN TEZKERE’

Başbakan Erdoğan'ın “Başka ülkeler Irak’a girerken, dünyaya mı sordular, biz şimdi girerken birilerine mi sorcağız” sözlerini anımsatan Toptan şöyle devam etti:
“Türkiye, menfaati neyi gerektiriyorsa, onu yapacak. Bizim huzurumuz, sükunumuz, topraklarımızın ve milletimizin bütünlüğü neyi gerektiriyorsa ülkemiz onu yapacaktır. Tezkere mi gerekecek? TBMM başkanı olarak ifade ediyorum ki gelsin tezkere. İktidarı ile muhalefeti ile terörle mücadelede ne lazım gerekiyorsa TBMM onu yapacaktır. Bayram, ağız tadımızı lütfen kaçırmayalım. Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü kuvvetlerinden biridir. Türk Polis Teşkilatı özellikle terörle mücade konusunda dünyanın en deneyimli polis teşkilatlarından biridir. O nedenle hiç şüpheniz olmasın ki bunun altında, geçmişte olduğu gibi, yine Türkiye kalkacaktır. Hedefimiz Türkiye’nin dünyanın en büyük ülkelerinden biri haline gelmesidir. 74 milyonluk Türkiye bir avuç teröristin veya Türkiye üzerinde kötü emeller isteyenlerin kesinlikle oyununa gelmeyecektir. Bu toprakların sınırlarını tayin ederken, çizerken beraber can verdik, beraber kan akıttık. O nedenle kimse bizi bölmeye kalkmasın. Bizim içimizde bir kalleşlik, kamplaşma ve düşmanlık yoktur. Öyle bir medeniyetten geliyoruz ki yaradılanı yaradandan ötürü seven bir kültüre sahibiz. Biz kardeşiz. Sadece kendimizi kardeş olarak görmeyiz, dünya da da barışın peşinde olan milletiz. Ama bize kimse sataşmasın. Bize sataşanların başına neler geldiği, tarihi çok fazla örnekleri ile doludur.”
milliyet



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,313 µs