Van gölünde gerçekleşti! | " /> Van gölünde gerçekleşti! | "/>

En Sıcak Konular

Nuh Tufanı için yeni iddia: Van gölünde gerçekleşti!

13 Ekim 2007 12:23 tsi
Nuh Tufanı için yeni iddia: Van gölünde gerçekleşti! Dağıstanlı jeolog ve yazar İlham Gadjimuradov, Nuh Tufanı’nın Van Gölü’nde meydana geldiğini ve mahalli bir felaket olduğunu iddia etti.

Nuh Tufanı üzerine bir bildirisi bulunan Dağıstanlı yazar İlham Gadjimuradov, Nuh Tufanı’nın genel kültürde ve Tevrat gibi çeşitli kaynaklarda, bugüne kadar kabul edildiği gibi, tüm dünyayı kapsayan bir olay olmadığını, tufanın bundan 8 bin yıl önce yaşandığını ve Van Gölü etrafında volkanik patlamaların da bu tufanın bir sonucu olduğunu söyledi.

Tufanın mahalli bir felaket olarak kendini gösterdiğini belirten Gadjimuradov, Kuran-ı Kerim’de Nuh Tufanı’nın tüm dünyayı kapsadığına dair bir ifadenin olmadığını, Van Gölü’nün zemininde, eski medeniyetlerin kalıntılarının bulunuyor olmasının bu tezi kuvvetlendirdiğini, söz konusu kalıntıların ortaya çıkarılması için, Türkiye’deki ilgililerin yardımına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Kuran-ı Kerim’de yalnızca Nuh’un kavminin cezalandırıldığından bahsedildiğini anlatan Gadjimuradov, bütün dünyanın suyun altında kalmasıyla ilgili bir ifadenin yer almadığını belirtti.

"TUFANIN ANITI YAPILMIŞ OLABİLİR"

Gadjimuradov, "Olayın üzerinden 8 bin yıl geçtikten sonra, Van Gölü’nün etrafındaki dağlardan birinde, Nuh’un gemisinden geriye kalan parçaları bulabileceğimize dair bir garanti yok. Ancak bu dağlardan birinde olayın hatırasını gösteren taştan yapılmış bir anıtı bulmamız mümkün" diye konuştu.

Eski Mezopotamya kaynaklarının, Kuran-ı Kerim ile Tevrat’ın verdiği bilgilerin Van Gölü civarında gelişmiş bir medeniyetin batmış olduğunu gösterdiğini, su altında kalan Atlantis’in izlerinin de Van Gölü’nde aranması gerektiğini iddia eden Gadjimuradov, gerek Kuran gerekse Tevrat’ın çeşitli ayetlerinin, volkanik bir patlama sonucu helak olan "Ad" kavminin hikayesine yer verdiğini söyledi.

Volkan patlaması sonucu püsküren küllerin Van vadisi civarındaki toprağa döküldüğünü, bunun sonucunda çok verimli alanların oluştuğunu dile getiren Gadjimuradov, şöyle konuştu:

"Van gölü zemininde yapılan sondaj çalışmalarında, volkan külü tabakalarının tespit edilmiştir. Dolayısıyla kaybolan cennetin ve Nuh Tufanı’nın meydana geldiği bölgenin Mezopotamya’ya da, Karadeniz’de değil de Van Gölü’nde aranması gerekir." Gadjimuradov, Van Gölü’nde çalışma yapmış jeologlarla temas halinde olduğunu, yeni çalışmalar için projeler geliştirdiğini, çalışmalar neticesinde, Avrupa medeniyetinin köklerinin Türkiye’nin bugün unutulmuş bir köşesinde olduğunu ispat edebileceklerini sözlerine ekledi.

Milliyet



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,531 µs