En Sıcak Konular

DTP olağanüstü kongreye hazırlanıyor

13 Ekim 2007 12:04 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) olağanüstü kongreye hazırlanıyor. 28 Ekim’de yapılacak Kongre öncesinde Diyarbakır’da "Demokratik Toplum Kongresi" adı altında bir kongre gerçekleştirilecek.

DTP, Genel Başkanlık seçiminin de yapılacağı kongreye yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. 22 Temmuz seçimlerinin ardından gerçekleştirilecek ilk kongre öncesinde yapılacak olan Demokratik Toplum Kongresi için de çalışmaların 20 Ekim tarihine kadar tamamlanması amaçlanıyor. 500 delegenin katılımıyla 21-22 Ekim tarihlerinde Diyarbakır’da yapılması planlanan Kongre’nin aksaması halinde Olağanüstü Kongre’nin de ertelenmesi gündeme gelebilecek.

'KÜRT SORUNU MİHENK TAŞI'

Kongre için yayınlanan genelgede, yürütülen anayasa tartışmalarına değinilerek, "Kürt sorununun çözüm yolunun açılması, Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından mihenk taşı durumundadır" denildi. Kongrede kürt sorununun demokratik yollardan çözümünün masaya yatırılacağının ifade edildiği genelgede şöyle denildi:

"Buradan hareketle, oldukça önemli olan bu süreçte partimize, Kürt halkına ve demokratik çevrelere tarihi bir rol düşmektedir. Bu rolü oynamak, Kürt halkının bu süreçten beklenti ve taleplerini açığa çıkarmak ve Kürt halkının Türkiye’nin demokratikleştirilmesinde öncülük misyonunu oynaması açısından, Kürtlerin ortak talep ve iradelerini beyan etmek üzere Diyarbakır’da Demokratik Toplum Kongresi gerçekleştirme kararlılığına varılmıştır. Bu kongre Kürtlerin anayasada yapılması gereken değişiklikler hakkında iradeleşeceği, taleplerinin gerçekleşmesi için nasıl bir aktivite içerisinde olması gerektiğini kararlaştıracağı kongre olacaktır."

'ANAYASA TOPLUMUN KİLİDİ'

Genelgede Anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak da şöyle denildi:

"Yeni anayasa tartışmalarında Kürt sorununa yaklaşım aynı zamanda diğer kültürlere ve toplumsal kesimlere yaklaşımın da kilidi olmaktadır. Tam da bu noktada AKP’nin son seçimlerde Kürtlerden aldığı destek üzerinden tehlikeli bir oyun oynanmak istenmektedir".

Kongre hazırlıkları çerçevesinde DTP il başkanları, PM üyeleri, kadın ve gençlik temsilcileri, milletvekilleri, belediye başkanlarının oluşturduğu 190 kişi, kongrenin doğal delegesi olarak belirlendi. Bunun dışında kalan 310 delege halk içinden yapılacak toplantılarla belirlenecek. Halk delegelerinin belirlenmesi için de DTP’nin son seçimlerde yerellerde aldığı oy oranı esas alınacak.(

Milliyet



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,741 µs