En Sıcak Konular

Putin de vurmaya hazırlanıyor!

13 Ekim 2007 11:01 tsi
Putin de vurmaya hazırlanıyor! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Doğu Avrupa'ya füze kalkanı yerleştirme planlarından vazgeçmesini istedi, aksi takdirde iki ülke ilişkilerinin olumsuz etkileneceğini söyledi. Putin "karşı adımlardan" söz etti...

Uluslararası haber ajansları Putin'in, füze kalkanı konusunu görüşmek üzere başkent Moskova'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates'i Moskova dışındaki konutunda 40 dakika beklettikten sonra kabul ettiğini duyurdu.
 
Ajanslar, Putin'in kabulünde yaptığı konuşmanın İngilizce çevirisinde, "Elbette gelecekte ayda bir yere füze kalkanı yerleştirilmesi konusunu kararlaştırabiliriz. Ancak böyle bir düzenlemeyi yapmadan önce aramızdaki bazı konuları düzeltme fırsatını kaybetmiş olacağız" ifadesini kullandığını kaydetti.

Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşmasına (AKKA) değinen Putin, bu anlaşmanın ABD ile Sovyetler Birliği'nin dağılmasından önce müzakere edildiğini belirterek, "Bu anlaşma sınırlarımızın yakınında bulunanlar dahil, diğer ülkeler tarafından da uygulanmalı. Sözleşme evrensel hale getirilmeli. Diğer ülkeleri de ABD ve Rusya Federasyonu'nun yüklendiği sorumluluğu aynı seviyede yerine getirme konusunda ikna etmeliyiz" diye konuştu.
 
Putin, bu hedefin başarılamaması halinde Rusya'nın komşularının da aralarında bulunduğu ülkelerin AKKA'nın yasakladığı silahları geliştirmeye devam ettiği sürece, Moskova'nın anlaşma çerçevesinde kalmasının da zor olacağı uyarısında bulundu.
 
Rice, Putin'in Rus ve uluslararası gazetecilerin önünde yaptığı konuşmaya, "İşbirliği yapma yolları bulmaya çalışacağız. Aramızdaki farklılıklara rağmen, terörizm ve nükleer silahlanmanın yayılmasını önleme çabaları, bizi birleştiren ortak paydalar, bizi bölen unsurlardan çok büyük" karşılığını verdi.



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,409 µs