En Sıcak Konular

Kurbanlarının etini köpeğine yedirdi

11 Ekim 2007 19:45 tsi
Ankara'da öldürdüğü kişileri yediğini söyleyen zanlının 'deli' raporu alabilmek için yalan söylediği, kurbanlarını köpeğine yedirdiği ortaya çıktı. İşte soruşturma sonucu:

Ankara’da 2 kişiyi öldürdüğü, maktullerden birinin ise vücudunun bazı kesimlerini keserek köpeğine yedirdiği iddia edilen Özgür Dengiz’in, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talebiyle dava açıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dengiz ile ilgili başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Uğurcan Sevinç Kızıloğlu tarafından açılan davanın iddianamesinde, Dengiz’in, 5 Mayıs 2007 tarihinde, Dr. Meliha Eldem Sokak’ta bulunan iş yerine, bilgisayar ve dizüstü bilgisayar çalmak amacıyla, önceden tasarladığı için ruhsatsız tabancasını da yanına alarak gittiği kaydedildi.
İddianamede, Dengiz’in, ortamın uygun olmasını bekleyip maktul Sedat Erzurumlu’nun yalnız olup olmadığını kontrol ettikten sonra bürosunda yalnız olduğu bir anda müşteri gibi davranarak, sorular sorduğu, Erzurumlu’nun dikkatini bilgisayara yoğunlaştırdıktan sonra da ruhsatsız tabancasıyla başının arka tarafına ateş ederek öldürdüğü kaydedildi.
Dengiz’in, olaya ilişkin ifadesine de yer verilen iddianamede, sanığın, "ruhi bunalımlar" geçirdiği ve Sedat Erzurumlu’yu, "hayatın gerçeklerini umursamayan, işten başka bir şey düşünmeyen ve kendisinden daha fazla para almak uğraşısı içinde olan bir kişi olduğunu düşündüğü" için öldürdüğünü ileri sürdüğü aktarıldı.

KURBANININ KİMLİĞİ İLE İCRA TAKİBİ YAPTIRDI
Dengiz’in, Erzurumlu’yu öldürdükten sonra iş yerinde bulunan bir bilgisayar, bir dizüstü bilgisayar, 1 adet hard disk ve maktüle ait dart oyunu aparatları ile içinde kredi kartı, nüfus cüzdanı ve sürücü belgesinin bulunduğu cüzdanını çaldığı belirtilen iddianamede, Özgür Dengiz’in, çaldığı bilgisayarı, gazete ilanı vererek, 100 YTL’si peşin, 700 YTL’si de senet karşılığı olmak üzere sattığı ifade edildi.
İddianamede, Özgür Dengiz’in, Sedat Erzurumlu’nun kimliğinin üzerine kendi fotoğrafını yapıştırarak, bu kimlik ile Avukat Kasım Sakarya’nın bürosuna gittiği ve bilgisayarını alan Muhittin Yazlık hakkında borcunu ödemediği gerekçesiyle icra takibi başlattığı belirtildi.

"ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİNİN ETİNİ KÖPEKLERE YEDİRDİ"
Özgür Dengiz’in, 13 Eylül 2007 tarihinde ise "genellikle alkol almak ve ahlaka aykırı davranışta bulunmak isteyenlerin gittiğini düşündüğü" İmrahor çöplüğüne gittiği, burada bir arabanın arka koltuğunda uzanır vaziyette alkol alan Cafer Er’in suratına iki el ateş ederek öldürdüğü kaydedilen iddianamede, Dengiz’in daha sonra Er’in cep telefonu, arabasının anahtarı ve ruhsatını alarak, yanında bulundurduğu çantasına koyduğu ifade edildi.
Dengiz’in, daha sonra şeffaf eldivenler kullanarak, Er’in baldır kısmını bıçakla kesip çantasının içine koyarak evine gittiği belirtilen iddianamede, sanığın, ifadesinde, "sabahleyin evden çıkarken bir şahsı öldürüp, bu şahsın et kısımlarını vücudundan keserek ayırmak" fikrinin zaten kafasında oluştuğunu, eve gidip et olan poşeti buzdolabına koyduğunu, sonra duş alıp tekrar olay yerine gittiğini, aynı bıçak ile şahsın bacak ve kol kısımlarından etleri de kestiğini, bir kısmını köpeklere dağıttığını, bir kısmını da yine poşetleyerek çantasına koyduğunu söylediği aktarıldı.
Özgür Dengiz’in, ifadesinde, bu sırada bulunduğu yere polis otosunun geldiğini görünce saklandığını, ancak sırt çantasını almaya fırsat bulamadığını, bu sırada üzerinde çadır kumaşından yapılmış ve kaçarken ses çıkartan şort olduğunu, sesin duyulmaması için şortu çıkarmak zorunda kaldığını, polislerin etrafı taradıkları ve külotunun rengi beyaz olduğundan, fark edilmemek için onu da çıkartarak kaçtığını kaydettiği belirtildi.

"MAKTULÜN ETİNİ YEDİĞİNE DAİR YETERLİ DELİL BULUNAMADI"
Davanın iddianamesinde, şunlar kaydedildi:
"Özgür Dengiz, her ne kadar maktul Cafer Er’e ait kestiği et parçalarından bir kısmını kendisine ayırdığını ya da yediğini ihsas ettirecek şeyler söylemiş ise de; yediğine dair herhangi bir delil elde olunamadığı gibi, bu sözlerini sırf cezai ehliyetinin olmadığını göstermek için söylediği düşünülmüştür.
Zira, Dengiz’in eylemlerini gerçekleştirirken gerek sürekli gerekse arızi bir psikolojik bozukluğunun olmadığı, tam tersine son derece tutarlı ve akıllı bir biçimde, yalnızca kendisinin suçlanabilmesi için elde bulunan delillerin varlığından haberdar bir şekilde, bu deliller nedeniyle ve yalnızca delillerle sınırlı itiraflarda bulunduğu anlaşılmıştır." İddianamede, Dengiz’in, ayrıca İmrahor çöplüğünde karşılaştığı Abbas Sinan’ı öldürmek kastıyla ateş ettiği ve Sinan’ın vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmasına neden olduğu ifade edildi.
Davanın iddianamesinde, Dengiz’in, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 82/1.
maddesinde düzenlenen "tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 81. ve 35. maddeleri uyarınca da "adam öldürmeye teşebbüs" müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Dengiz’in ayrıca TCK’nın 142/2. maddesinde yer verilen "bir kişinin malını koruyamayacak durumda olmasından veya ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçunu ise iki kez işlediği iddiasıyla 6 yıldan 14 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Dava iddianamesinin Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesi halinde sanık Özgür Dengiz’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

 

 



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,949 µs