En Sıcak Konular

Şehit polis nasıl uğurlandı?

11 Ekim 2007 19:43 tsi
Diyarbakır'daki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Hüseyin Özdemir'in cenazesi, Manisa'da törenle defnedildi. Manisa Emniyet Müdürü Aydemir gözyaşlarını tutumadı.

Diyarbakır'daki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Hüseyin Özdemir'in cenazesi, memleketi Manisa'da törenle defnedildi. Şehit Özdemir için ilk tören Manisa Emniyet Müdürlüğü önünde yapıldı. Törene Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Manisa Garnizonu Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, milletvekilleri Recai Berber, Erkan Akçay, Mustafa Enöz, askeri, idari ve adli erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Emniyet Genel Müdürü Köksal, törende yaptığı konuşmada, vatan ve yüce Türk milleti uğruna şehit olan polis memuru Hüseyin Özdemir'in manevi huzurunda saygıyla eğildiğini söyledi; ailesine başsağlığı diledi. Polisin ve diğer güvenlik güçlerinin, yeri geldiğinde vatan için kanını son damlasına kadar akıtmaktan ve canını vermekten hiç bir zaman çekinmediğini ifade eden Köksal, ''Şehidimiz Diyarbakır'da onların karşısına çıkmaya korkanlarca, eşkıyaca, kahpece şehit edilmiştir, ama şehit olmak herkese nasip olmaz. Cenabı Allah herkese şehitlik mertebesi vermez'' diye konuştu.

 

Bu ülkenin her ferdinin vatanı için canını feda etmeye hazır olduğunu ifade eden Köksal, ''Şehidimizin kanı yerde kalmayacaktır. Nitekim meslektaşları olaydan 3 saat sonra failini yakalayarak, adaletin karşısına çıkardı. Şehidimizin ailesi de bundan sonra şehitlerinin birer emaneti olarak, devletin himayesindedir. Devlet her türlü imkanıyla şehit ailesinin yanında olacaktır'' dedi.

Manisa Valisi Refik Aslan Öztürk, 1 hafta içinde önce 12 sivil vatandaşın, ardından 15 Mehmetçiği, dün de 1 polisin şehit olduğunu belirterek ''Vatanlarını canlarından aziz bilen şehitlerimizin ruhları şad olsun'' diye konuştu. Öztürk, hükümetin bu olayları önlemek için serin kanlı şekilde kararlar vereceğine ve ülkeyi bu badirelerden uzaklaştıracağına inandığını kaydetti.


Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, ''Bu vatanı vatan yapan, şanlı bayrağa kanlarıyla al rengini veren şehitlerimizdir. Bu vatan, şehitlerimizin kanlarıyla vatan olmuştur. Bu nedenle şehitler ölmez'' dedi. Manisa Emniyet Müdürlüğü önündeki törenin ardından şehit polis memuru Özdemir'in cenaze namazı ikindi vakti Hatuniye Camisi'nde kılındı. Cenaze namazının ardından şehit polis memurunun cenazesi, meslektaşlarının omzunda taşındı. Cenazenin taşınması sırasında vatandaşlar tekbir getirdi.

Şehit polis memuru Özdemir'in eşi Fahriye Özdemir, tabutun yanında yürüdü. Şehit Özdemir'in cenazesi, Manisa Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. Törende, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atıldı

 



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs