En Sıcak Konular

Kürtler peşmergeleri sınıra yığıyor

11 Ekim 2007 19:28 tsi
Kürtler peşmergeleri sınıra yığıyor Türkiye'nin sınır ötesi ihtimali K. Irak'ta endişe yarattı. Yerel Kürt hükümeti, sınır kesimine binlerce ağır silahlı peşmerge sevk etti. TSK da sınır karakollarına takviye yapıyor.

Silopi'nin karşısındaki dağlara ağır silahlı binlerce peşmerge konuşlandırıldı.
 
Özel eğitimli olan ve ağır silahlarla donatılan peşmergeler, sınırdaki Zaho ilçesinin Karavole, Çiyaye Bexer, Sinava, Beçika bölgelerindeki dağlık alanlara kaydırıldı.
 
Stratejik noktalara konuşlanan peşmergeler, olası gelişmeleri ilgili birimlerine iletiyor. Dağların zirvelerinde bulunan Kürt karakollarına ise ulaşımda sıkıntı doğmaması için daha geniş yeni yollar yapılıyor.

Türkiye sınır kesiminde bulunan Kürt askerleri, önlem olarak sınır kesimine gönderildiklerini, savaş istemediklerini ancak Türkiye'nin sınırı geçmesi halinde müdahale edeceklerini dile getiriyor.
 
Karakollara karşılıklı takviye

Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Irak sınır kesimindeki karakollara olası bir operasyon hazırlığı için takviye güçler gönderiyor. Sınırın sıfır noktasında bulunan karakollara Skorky helikopterleri ile malzeme indirilirken, karakollardaki asker sayısı da artırılıyor.
 
Türkiye'nin aldığı önlemlere karşılık, Kuzey Irak tarafında da hareketlilik yaşanıyor. Sınır kesiminde bir ay önce yapımları tamamlanan ve Türk karakollarının tam karşısında yer alan 8 karakola takviye yapılıyor.
 
Türkiye sınırındaki hareketliliği 24 saat gözlemleyen Kuzey Irak, Türk televizyonlarındaki sınır ötesiyle ilgili haberleri de sürekli olarak takip ediyor.
 
Kuzey Iraklı Kürtler operasyona karşı

Kuzey Irak'lı Kürtler, "olası bir sınır ötesi operasyonda Türkiye sadece PKK'yı mı vuracak yoksa kentlere de girecek mi?" kaygısını yaşıyor.
 
Kuzey Irak'ın Türkiye sınır kesimindeki ilçe, köy ve kasabalarda oturan Kuzey Iraklı Kürtler, Türkiye'nin olası bir operasyonuna karşı çıkıyor.
 
Türk ordusunun PKK'yı tamamen etkisiz hale getirmesinin mümkün olmadığını dile getiren Kürtler, PKK'lıların büyük bölümünün Türkiye tarafına geçtiklerini, sınır ötesi operasyon düzenleyecek Türkiye'nin küçük gruplarla mücadele etmek zorunda kalacağını belirtiyor.
 
Türkiye ile Kuzey Irak arasında herhangi bir sorun çıkmasını istemeyen bölge halkı, sorunların barışçıl yollarla çözümlenmesini istiyor.

 

 
cnn



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs