En Sıcak Konular

Bakan rüşvet alırken kameraya yakalandı!

11 Ekim 2007 17:24 tsi
Romanya yeni bir rüşvet skandalı ile çalkalanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Decebal Traian Remeş, bir işadamından 15 bin Euro rüşvet alırken kameralara yakalandı.

Romanya yeni bir rüşvet skandalı ile çalkalanıyor. Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Decebal Traian Remeş, bir işadamından 15 bin Euro rüşvet alırken kameralara yakalandı. Devletin resmi televizyon kanalı TVR1'de yayınlanan Bakanın rüşvet görüntüleri gündeme bomba gibi düştü. Bakan Remeş, gelen baskılar üzerine bugün görevinden istifa etti.

Haber10'dan alınan bilgilere gore, ilk olarak 23 Eylül tarihinde Tarım Bakanı Remeş ile eski tarım bakanı Ioan Mureşan birlikte bir kafetaryada görüntülendi. Remeş ve Mureşan'ın bir iş görüşmesi yaptıkları sırada, işadamı Ghiorghe Ciorba tarafından telefonla aranıyor ve nerede buluşabilecekleri soruluyor.

Eski Tarım Bakanı Mureşan'ın bulundukları yeri tarif ettikten 20 dakika sonra dışarı çıkıp gelen işadamı Ghiorghe Ciorba ile bir ihale için pazarlığa başlıyorlar. Anlaşma sağlandıktan sonar işadamı, içinde 15 bin Euro olduğunu belirtiği bir zarfı uzatıyor. Daha sonra zarfı alan eski tarım bakanı tekrar kafeteryaya dönüyor ve işadamının işini hal etmesi için Tarım Bakanı Remeş' e veriyor.

Bir gün sonra işadamı Ciorba, eski tarım bakanını arayıp parayı ulaştırıp ulaştırmadığını soruyor ve iki ihale daha ayarlamasını istediğini bunun karşılığında da kendisine çok pahalı bir araba hediye edeceğini vaat ediyor.

Bütün bu telefon görüşmeleri ve rüşvet trafiği Romanya Yolsuzlukla Mücadele Dairesi (DNA) uzmanları tarafından gizli kamera ile tespit ediliyor.

Eski tarım bakanı Ioan Mureşan, Romanya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonuna ifade vermesi için çağrıldıktan sonra, işadamı Ghiorghe Ciorba'yla tekrar buluşup nasıl ifade vermesi gerektiğini anlattı. Kendisininde ifadeleri doğrultusundu ifade vermesini istedi. Bunu önceden anlayan işadamı ise bu konuşmaları da gizli kameraya kaydedip Yolsuzlukla Mücadele Komisyonuna (DNA) gönderdi.

Devletin resmi televizyonu ilk defa duyurdu

Olayın ilginç bir başka yönü ise görüntüler ilk defa dün akşam ülkenin resmi televizyon kanalı (TVR1) kanalının ana haber bülteninde 'flaş haber' anonsu ile yayınlandı. Ülkenin gündemine bomba gibi düşen haber bugün de diğer önemli televizyon kanallarında ilk haber olarak veriliyor.

Gelen yoğun baskılar üzerine Başbakan Calin Popescu Tariceanu Bakan Remeş'in görevinden istifa etmesini istedi. Uzun süre herhangi bir açıklama yapmayan Bakan Decebal Remeş bugün görevinden istifa ettiğini açıklamakla yetindi.

Romanya Yolsuzlukla Mücadele Dairesi (DNA) daha once de çeşitli usulsüzlükler yaptıkları gerekçesiyle halen Adalet Bakanı olan Tudor Chiuariu ve Çalışma ve Aile Bakanı Paul Pacuraru ile ilgili de soruşturma açmıştı. Halen bu iki Bakanın soruşturması devam ediyor.



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,495 µs