En Sıcak Konular

Ülkenin dört bir yanında teröre protestolar

11 Ekim 2007 17:08 tsi
Şırnak ve Diyarbakır’daki terör saldırılarında 15 askerin şehit edilmesine tepkiler sürüyor.

      Milliyet'te yer alan habere göre, Bursa’da, askeri kamuflaj kıyafeti giyen Türk Eğitim-Sen üyesi bir grup, terörü protesto etti.
      Gazcılar Caddesi’ndeki toplanan ve kamuflaj kıyafeti giyen sendika üyeleri, ellerindeki Türk bayrakları ve terörü lanetleyen pankartlarla Bursaray Osmangazi Metro İstasyonu önüne kadar yürüdü.
      Türk Eğitim-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, burada yaptığı açıklamada, şehit haberlerinin artık sıradan hale geldiğini, bu konudaki toplumsal tepkinin azaldığını ifade etti.
      Türkoğlu, şöyle konuştu:
      "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsız bir devlettir. Bağımsızlık ülke ve milletle ilgili her kararı kendi başına alabilmek ve uygulayabilmektir. Ancak terör konusunda sağlam bir iradenin bugüne kadar ortaya konulmamış olmasını üzülerek görüyoruz." Daha sonra, şehitler için fatiha okuyan sendika üyeleri, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.
     
     ANTALYA
      Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesinde düzenlenen yürüyüşte, terör örgütü PKK protesto edildi.
      Tekirova beldesindeki oteller tarafından düzenlenen yürüyüşe katılanlar terör örgütü aleyhine sloganlar attılar ve pankartlar taşıdılar.
      Yürüyüşte, Onuncu Yıl Marşı eşliğinde beldedeki Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, burada da protesto eylemlerine devam ettiler.
      Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Phaselis Princess Otel Teknik Müdürü Bahattin Ukan, "Artık daha fazla ocağın sönmemesi, daha fazla canın yanmaması için, burada bir kez daha ’Yeter’ diyoruz" dedi.
     
     EDİRNE
      Edirne’nin Havsa ilçesinde, Milli Egemenlik Parkı’nda toplanan 300’e yakın sivil toplum örgütü üyesi, Türk bayrakları ve terörü kınayan dövizler dağıttı.
      Terör örgütü aleyhine sloganlar atan topluluk Fatih Caddesi’nden geçerek, hükümet binası önündeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.
      Grup, daha sonra Atatürk Anıtı’na "lanetliyoruz" yazılı siyah bir çelenk bıraktı.
      Saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okuyan grup, olaysız dağıldı.
     
     HATAY
      Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Sağlık-Sen) Hatay İl Başkanı Fatih Sönmez, sendikanın yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudular.
      Sönmez, burada yaptığı açıklamada, vatanın bölünmez bütünlüğünü, Türk ulusunun huzur ve güveni için şehit edilen askerlerin kanının yerde kalmayacağını söyledi.
      Sönmez, "Ülkemizi bölüp parçalamak isteyen bütün şer güçlere ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye haykırıyoruz. Şırnak’ta, Diyarbakır’da şehit olan asker ve polislerimizi ayrıca bugüne kadar canını seve seve veren tüm şehitlerimizi bir kez daha yürekten anıyoruz" dedi.
      Konuşmalardan sonra, sendika yöneticileriyle üyeler ve vatandaşlar ellerindeki bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’ndan Özel İdare İş hanına kadar terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüdüler.
     
     KAÜ REKTÖRÜ
      Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik terör saldırılarını şiddet ve nefretle kınıyorum" dedi.
      Prof. Dr. Güven, yaptığı yazılı açıklamada, Son günlerde belirgin bir artma eğilimi gösteren terör olaylarının toplumun her kesimini derinden üzdüğünü, yapılan saldırılara karşı birlik ve beraberlik duygularının daha da artırılması gerektiğini ifade etti.
      Prof. Dr. Güven, saldırılarda hayatlarını kaybeden şehitlerin ailelerine sabır diledi.
     
     KONYA
      Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şube Başkanı Yaşar Öner, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini, böyle bir durumda tek yumruk olunması gerektiğini söyledi.
      Yaşar Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her şehit haberinde ocaklara ateş düştüğünü belirterek, "Bayram öncesi yaşananlar oldukça üzücü. Bunun karşısında yılmamalıyız. Her zaman dosta güven düşmana korku vermesini bilmeliyiz" dedi.
      Çatışmada hayatını kaybeden askerlerin tüm Türkiye’nin evladı olduğunu, en az şehit ailesi kadar kendilerinin de acı çektiğini ifade eden Öner, şunları kaydetti:
      "Yaşananları biz gaziler olarak kınıyoruz. Gerekirse canımızı seve seve veririz. Biz bu vatan toprakları için gazi olduk. Gazi olduğumuz gibi şehit de olabiliriz. 3 kuruşluk teröre taviz verilmemeli. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Böyle bir durumda tek yumruk olmalıyız."

Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,326 µs