En Sıcak Konular

Ali Şen, Zico'ya yüklendi...

11 Ekim 2007 15:26 tsi
Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen, teknik direktör Zico'nun zeki olduğuna inanmadığını ifade etti

Türk Kalp Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen 11 Altın Adam yarışmasının ilk jüri toplantısına konuk olarak katılan Şen, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
      Fenerbahçe'nin ligde ve Avrupa'da farklı performanslar ortaya koyduğu hatırlatılarak yöneltilen, ''Bodrum'dan Fenerbahçe nasıl görünüyor'' sorusuna yanıt veren Ali Şen, sarı-lacivertli ekibin Brezilyalı çalıştırıcısına eleştirilerde bulundu.
      Zico'nun iyi bir futbolcu olduğunu herkesin bildiğini, ancak takım yönetmenin ayrı bir şey olduğunu ifade eden Şen, ''Zico'nun çok zeki olduğuna inananlardan değilim. Zeki bir insan, dengelerin Fenerbahçe lehine geliştiği, futbolcularını gazetelerin manşet yaptığı bir dönemde bu avantajları kullanamıyorsa, orada futbolu yöneten kişinin zekasının kıt olduğunu düşünüyorum. Kadro müthiş, her şey müthiş, 8 maçta 11 puan kaybediyorsunuz...'' diye konuştu.
     
     ''BEN OLSAYDIM DEĞİŞTİRİRDİM''
      Ali Şen, bu sezon Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında şampiyonluk elde edememesi durumunda teknik direktör Zico'nun kabahatli olacağını savundu.
      Yönetim kurulunun, Brezilyalı teknik adamın önüne bütün imkanları koyduğunu ifade eden Şen, şöyle konuştu:
      ''Fenerbahçe bu sene şampiyonlar ligi şampiyonu olamıyorsa, yahut grupta 3. olup UEFA'da devam eder ve şampiyon olamazsa tek kişide kabahat bulurum, Zico. Bu kadro şampiyonluğu getirebilecek bir kadrodur. Kulüp, yönetim... Sadece Fenerium'da 40 milyon dolar gelir var. Geçen yıl final oynayan takımların her ikisinden de Fenerbahçe taraftarı tribün olarak, para olarak daha üstün. Bugün artık futbol kar etmiyor. Kar etmediği dönemde Fenerbahçe'nin gelir fazlalığı var. Burada olamıyorsa, bütün bu imkanları önüne koymuş yönetim Zico'nun, ben Zico'yu suçlu bulurum. Geçen yıl 70 puanla şampiyon olan antrenörün değişmesi lazım mı? Ben olsaydım değiştirirdim. Çünkü Fenerbahçe'nin bugün hem Avrupa'da hem Türkiye'de şampiyon olması gayet kolaydır. İnanacaksınız, futbolcuyu da inandıracaksınız.''
     
     ''EĞER YAPAMAZSA ZİCO OCAK AYINDA OLMAZ''
      Bu sezon ligde 22 puan kaybeden takımın şampiyonluğu kazanacağını düşündüğünü belirten Şen, ''Fenerbahçe bundan sonra ancak 11 puan kaybeder. Eğer yapamazsa Ocak ayında Zico olmaz'' dedi.
      Şen, Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'da ve Türkiye'de büyük başarılar elde edeceğine inandığını ifade etti.
     
     ''FENERBAHÇE'NİN BORCU YOK''
      Fenerbahçe'nin mali yapısının hiçbir Türk kulübünde olmayan düzeye geldiğini kaydeden Şen, sarı-lacivertli kulübün borcunun olmadığını söyledi.
      Fenerbahçe'nin bütçesinin Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un bütçelerinden daha fazla olduğunu anlatan Şen, şöyle devam etti:
      ''Bunu Aziz Yıldırım ve arkadaşları başardı. Bu farklılık Türk sporunda bugüne kadar hiç görülmedi. Fenerbahçe'nin borcu yok. Borcu 90 milyon dolar deniliyor. Mali raporları incelerseniz, giderler 3 yıllık yönetim görevde kaldığı dönemi kapsamakta ama gelirler görülmemektedir. İnanılmaz bir şey ama gerçek bu. Fenerbahçe'nin bu tablosu varken 8 maçta 11 puan yitirdi. Benim bir iddiam var. Bu yıl 22 puanı kaybeden takım şampiyon olur. '22 puandan fazla kaybeden şampiyon olamaz' diyoruz. 80 puanı baraj görüyorum. Fenerbahçe geçen yıl 32 puan kaybederek şampiyon olmuş. Yani yüzde 33'lük bir başarısızlık var.'' Fenerbahçe'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olabileceğini, artık Avrupa ile farkların kapandığını belirten Şen, ''Bu fark futbolcu yönünden de hakem yönünden de kapanmıştır. Eskiden büyük başkanlar Real Madrid'de, Barcelona'da olurdu. Şimdi Türkiye'de de Aziz Yıldırım gibi inanılmaz işler yapan başkanlar çıktı'' diye konuştu.
      Avrupa kulüpleriyle farkların kapandığını vurgulayan Şen, ''Ben bir hayal peşinde değilim. 'Bu şartlar içinde Fenerbahçe gider kupayı alır gelir' diyorum'' dedi.
     
     ''KALLİ, EN BAŞARILI YILINI GEÇİREBİLİR''
      Ali Şen, yönetim anlayışının, Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp ile çok yakın olduğu ifade edilerek yöneltilen, ''Acaba beyaz saç sendromu mu'' şeklindeki soru üzerine, Alman çalıştırıcıyla ilgili şu yorumları yaptı:
      ''Otoritenin, düzenin olmadığı bir toplumdan başarı gelmez. Futbolda da ailede de şirkette de böyledir. Kalli'yi getirdiklerinde fikrimi söylemiştim. Galatasaray'ın yapabileceği bir transfer yaptığını söyledim. Galatasaray ve Türk futbolunu, toplumunu tanıyordu ve tecrübeliydi. Belki kariyerinin en başarılı yılını geçirebilir. Türk futbolcusunun yaşlı olana saygısından, büyük payı da orada yatmaktadır. Başkanından bile daha yaşlı, başkanın bile neredeyse amca diyebileceği bir antrenörün orada oluşu başka toplumlarda ters teperdi. Bunun Avrupa'da hiçbir önemi yoktur. Futbolcu babacan tavsiyeleri pek saymaz. Kalli'nin esas şu haftaya kadar yaptığı, eğer beyni yorgun düşmezse, fotoğraflarda biraz yorgun görünüyor, Kalli çok başarılı olur. Ama disiplin, disiplin, o kesin. 'Önemli bir maç öncesi iki futbolcuyu kadro dışı nasıl bıraktı' diye sordular bana. 'Garanti Galatasaray galip' dedim. Bu hareket psikolojik olarak karşı taraftaki futbolcuyu eziyor, o disiplinli hareketiyle. Bunun bir sürü faktörü var. Kalli'nin disiplini, tecrübesi en önemli unsurdur. Tecrübe dünyanın en pahalı olayıdır.''
     
     KÜFÜR KONUSU
      Kulüp başkanlarının da artık küfür etmeye başladığı ifade edilerek, başkanlara bir mesajının olup olmadığı sorulan Ali Şen, bir Gençlerbirliği maçında yaşadığı olayı anlattıktan sonra, ''Birisi küfür ediyorsa karşıda mutlaka bir tırmalayan vardır. Sokakta küfür ediliyor, başkan küfür etmesin mi? Küfürü biraz idari edin...'' şeklinde cümleler kullandı.
      Şen, ''Başkanların küfür etmesini mazur görürsek, küfür nasıl bitecek'' şeklindeki soru üzerine ise geçmişte bu durumdan en çok rahatsızlık çeken birisi olduğunu hatırlatıp, esprili konuştuğunu ifade etti.

Milliyet



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,600 µs