En Sıcak Konular

Sosyeteye uyuşturucu satan adam

11 Ekim 2007 15:15 tsi
İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan "Çanta 6" adlı uyuşturucu operasyonu kapsamında haklarında dava açılan şovmen Okan Karacan’ın da aralarında bulunduğu 24 kişinin yargılanmasına başlandı

Duruşmada ifadesi alınan "Veyso" kod aldı Veysel Babayiğit, kimlik tespiti sırasında işsiz olduğunu, ancak uyuşturucu sattığını belirtti.

Babayiğit, ortağı olduğunu belirttiği Abdülsemet Dursun’un sosyeteye uyuşturucu sattığını dile getirerek, kendisinden içmek ve satmak için uyuşturucu alan Hürriyet Çiçek’in evinde uyuşturucu partileri düzenlediğini, bu sayede kendisine müşteri edindiğini kaydetti.

Eroin satmadığını ve 30 yaşın altındakilere kokain vermediğini ifade eden Babayiğit, "Annem ve babam kanser hastasıydı. Onların tedavisi için bu işe başladım. Ancak onları da kaybettim. Pişmanım. Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istiyorum" dedi.

Uyuşturucuyu aldığı kişinin adını da mahkemeye veren Babayiğit, "Hürriyet Yıldız, benden 60 YTL’ye aldığı uyuşturucuyu o dönemde milletvekili adayı olan bazı kişilere 100 YTL’ye sattığını söyledi" dedi.

Tutuksuz sanık Hürriyet Yıldız ise Babayiğit’in bu konuda kendisine iftira attığını belirtti. Satıcı olmadığını ifade eden Yıldız, "Evimde kokain alemi yapmıyorum. 1,5 ayda içmek için 4-5 bin doları uyuşturucuya verdim. Troit kanseriyim. Eşimin tedavi için bana verdiği 10 bin doları da uyuşturucu için harcadım" dedi.

Veysel Babayiğit’in eniştesi olan sanık Hayrettin İtmiş ise işsizlik nedeniyle uyuşturucu içmeye başladığını, ancak satıcı olmadığını belirterek, pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Barmen olduğunu belirten Şener Karakaya da, işi nedeniyle gece aleminden birçok kişiyi tanıdığını ve onlar sayesinde esrara alıştığını ifade ederek, kendisinin de bu tanıdıklarına ve kendisini arayanlara esrar sattığını söyledi.


"YALÇIN DÜMER İLE KOKAİN İÇTİK"

Sanık Dilek Baş da, oyuncu Yalçın Dümer’in sevgilisi olduğunu ve kendisine evlilik vaadinde bulunduğunu belirterek, "Kokain kullanıyorum. Bir gün Yalçın kokain istedi. Ben o an için içmek istemedim, ancak ısrar edince ’enişte’ lakaplı kişiyi arayarak bir paket kokain istedim. Paket sayısı az olduğu için kabul etmedi. Paket sayısını 2’ye çıkarınca kabul etti. ’Enişte’ lakaplı kişi kokainle geldikten

sonra beni de alarak Yalçın Dümer’in yanına götürdü. Yalçın, ödeme için kredi kartını balkondan attı. Yalçın ile birlikte kokaini içtik. Yalçın, bir defasında ise kokain için 250 YTL harcadı. Yalçın’ın etkisi altında kaldığım için satıcılığa aracı oldum. Hürriyet Yıldız’ın evinde de çok kokain içtim" diye konuştu. Baş, telefon görüşmelerinde "ayran" olarak söz edilen şeyin kokain olduğunu belirterek, Hayrettin İtmiş’e para yerine kredi kartı verdiklerini, İtmiş’in bununla alışveriş yaptığını kaydetti. 14 yaşından beri uyuşturucu kullandığını belirten bir çocuk annesi Emine Uludağ da, "25 yaşındayım. 14 yaşında imam nikahı ile evlendiğim eşim esrar içiyordu. Bir süre sonra beni de esrara alıştırdı. Esrardan sonra kokaine başladım. Son 2 yıl boyunca o kadar yoğun bir şekilde uyuşturucu kullandım ki, adeta üzerinden kalkmıyordum. Bu yüzden kuaförlük mesleğimi ellerim titremeye başladığı için bıraktım. Uyuşturucu paramı artık birlikte olduğum arkadaşlarım temin etmeye başladı" dedi. Duruşmada ifadesi alınan diğer sanıların bir kısmı da, uyuşturucu kullandıklarını, ancak satıcılık yapmadıklarını belirtirken, bazıları da suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan Eşref Koraltan, Tahsin Yaman ve Tijen Uğur’un tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, tebligat ulaşmadığı için duruşmaya gelmediği belirtilen Okan Karacan’ın ise polis zoruyla getirilmesini, gelmemesi durumunda hakkında yakalama emri çıkarılacağının bildirilmesini hükme bağlayarak duruşmayı erteledi.


İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede, kokain kullandığını kabul ettiği öne sürülen Okan Karacan’ın, arkadaşlarıyla birlikte grup toplantılarına katılıp kokain temin ettiği ve örgüt elebaşları Abdülsamet Dursun, Hayrettin İtmiş ve Veysel Babayiğit ile telefon görüşmeleri yaparak bu kişilerden kokain istediği iddia ediliyor.

İddianamede, Dursun, İtmiş ve Babayiğit’in de aralarında bulunduğu tutuklu 20 sanığın "uyuşturucu madde ticareti yapmak için örgüt kurmak ve buna üye olmak", "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarından 11 ile 34 yıl arasında çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, Karacan’ın da aralarında bulunduğu tutuksuz 4 sanığın ise "uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak" suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları, ayrıca tedavi görmelerinin sağlanması isteniyor.

Milliyet



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,776 µs