En Sıcak Konular

Kars-İstanbul treninde bomba bulundu

11 Ekim 2007 13:17 tsi
Terör örgütü PKK'nın askerlere yönelik saldırısının şoku henüz atlatılamadan, Kars-İstanbul seferini yapan Doğu Ekspresi'nin yolcuları ölümden kılpayı kurtuldu. Treni Ankara'ya getiren lokomotifte, cep telefonu düzeneği kurulmuş güçlü plastik patlayıcı

Terör örgütü PKK'nın askerlere yönelik saldırısının şoku henüz atlatılamadan, Kars-İstanbul seferini yapan Doğu Ekspresi'nin yolcuları ölümden kılpayı kurtuldu. Treni Ankara'ya getiren lokomotifte, cep telefonu düzeneği kurulmuş güçlü plastik patlayıcı bulundu. Faciayı, Ankara'da yapılan lokomotif değişimi önledi.

KARS'TAN YOLA ÇIKTI

Kars'dan önceki gün saat 09.00'da ikisi pulman, biri yataklı, biri kuşetli ve biri de yemekli olmak üzere toplam 5 vagonu ve 174 yolcu kapasiteli Doğu Ekspresi, önce Erzurum ardından da Erzincan ve Sivas Garı'na uğradı.

SİVAS'DA DEĞİŞTİ

Tren her zaman olduğu gibi Sivas'ta lokomotif değiştirerek Ankara'ya hareket etti. Tren, dün saat 11.05 sıralarında Ankara Garı'na geldi. Burada da lokomotif değişimi yapan Doğu Ekspresi, İstanbul'a doğru yoluna devam etti.

BAKIMDA FARK EDİLDİ

Treni Sivas'tan Ankara'ya kadar getiren lokomotif, başka bir sefere hazırlanmak amacıyla Behiçbey İstasyonu'nda bakıma alındı. TCDD bakım ekibi, lokomotifin motor kontrollerini yaparken bujilerin üzerinde şüpheli bir pakete rastladı.

EKİPLER GELDİ

TCDD yetkilileri, derhal polise şüpheli paket bulduklarını bildirdiler. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları ve polis ekipleri, bakım binasının içinde bulunan lokomotifin yanısıra çevrede de önlem aldılar. Ekipler, ilk incelemede cep telefon düzeneğine bağlanmış çok güçlü etkisi olan plastik patlayıcıyı tespit ettiler.

ETRAFI BOŞALTILDI

Ekiplerin isteği üzerine bakım alanındaki tüm çalışanları dışarı çıkarıldı. Uzmanlar, yaklaşık 3 saat süren çalışmanın sonunda patlayıcıyı etkisiz hale getirdiler.

GÜÇLÜ PATLAYICI

Patlayıcının, çok sayıda vagonu havaya uçurmaya ve treni raydan çıkarmaya yetecek güçte olduğu öğrenildi. Patlamanın, tren herhangi bir yerleşim merkezinden geçerken havaya uçurulması halinde ise çok sayıda can kaybına neden olabileceği de bildirildi.

SİVAS'TA MI KONULDU?

Ankara Emniyeti, patlayıcı madde ile ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bombanın motora yerleştirildiğini de dikkate alarak trenin bakımında görev alanların isimlerini TCDD'den istedi. Polis, tren yolcularının listesini de aldı. Lokomotifin Sivas'ta değiştirilmesi üzerine polisin, bombanın burada yerleştirildiği üzerinde durduğu öğrenildi.

PATLASA FACİA YAŞANIRDI

Emniyetin üst düzeydeki bir yetkilisi,bombanın tüm düzeneklerinin bağlı durumda oludğunu belirterek, "Sivas'tan sonra konulan patlayıcı ya teknik bir sorundan dolayı ya da daha başka bir istasyonda patlatılmak istenmiş olabilir. TCDD'nin dikkatli personeli sayesinde büyük bir facia önlendi" dedi.

HEDEF İSTANBUL MU?

Bombanın hedefinin neresi olduğu henüz bilinmiyor. Trenin İstanbul seferi yaptığı düşünüldüğünde bombanın, burada herhangi bir yerleşim merkezi yakınında patlatılmasının planlanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Bombanın, teknik bir arıza nedeniyle de Ankara'ya kadar patlatılamamış olması ihtimali de bulunuyor.

Hürriyet



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,482 µs