En Sıcak Konular

Diyarbakır'daki polis katili yakalandı

11 Ekim 2007 10:27 tsi
Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı düzenleyerek 1 polisi şehit eden 6 kişiyi de yaralayan şahıs ve buna yardım eden 1 zanlı yakalandı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polis memuru Hüseyin Özdemir, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, bombalı saldırıyı düzenleyen 1 kişi ile bu kişiye yardım eden 1 zanlının yakalandığını açıkladı.

Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde bir polis memurunun şehit olduğu, 6 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı olayını gerçekleştirenleri bulmaya yönelik yürütülen operasyonlar sırasında, bazı şüphelilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis memuru Hüseyin Özdemir'in şehit düşmesine, 2'si polis 6 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştirdikleri ileri sürülen şüpheliler yakalandı.

Olay sonrası çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri 16-17 yaşlarında bir kişiyi gözaltına almıştı.

Yapılan incelemelerde gözaltına alınan kişinin daha sonra serbest bırakıldığı, Suriçi semtinde yapılan çalışmalarda ise şüphelilerin yakalanarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

El bombalı saldırıyı gerçekleştirdikleri şüphesiyle yakalanan şahsıların kaç kişi oldukları ve eylemi neden yaptıkları konusunda henüz bir bilgi yok. İlerleyen saatlerde Diyarbakır Valiliği'nin açıklama yapması bekleniyor.

Dün gece meydana gelen olayda Manisa doğumlu Hüseyin Özdemir şehit olmuş, işyeri sahibi Mehmet Mahzar Toptancı, Murat Temel, Mahmut Nuri Alçık ve terzi çırağı Güzel Özmen ile polis memurları İsmail Üzümcü ve Hasan Hüseyin Polat ise yaralanmıştı. Yaralıların Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.

EL BOMBASININ DEHŞETİ SABAH DAHA İYİ ANLAŞILDI

Bu arada dün gece işyerine atılan bombanın dehşeti sabahın ilk ışıklarıyla daha iyi görüldü. Terzi dükkanının bütün camlarının kırıldığı görülürken, yaralıların işyerinden dışarıya kadar sızan kanı görenleri hayrete düşürdü.

İşyerinin önünde ve çevresinde çok sayıda farklı noktada kan izi bulunuyor. Terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin, Ulu Camii tarafına insan yoğunluğundan kaçamayacaklarından hareketle Dörtayaklı minarenin yanından geçerek Hançepek tarafına kaçtıkları ihtimali üzerinde duruluyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Asayiş ekipleri olay yerine geldi.

Olay ili ilgili kapsamlı soruşturma devam ediyor.

Aktif haber



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,446 µs