En Sıcak Konular

'Harekat sorunu çözmez'

11 Ekim 2007 09:44 tsi
AKP'nin Güneydoğulu vekilleri sınır ötesi operasyonun çözüm olmadığını savundu. Diyarbakır Milletvekili Arslan, "Bu sorunu Ankara büyüttü, yanlışlar yaptık. Terörün tuzağına düşmeyelim" dedi

Hükümet, sınır ötesi operasyonla ilgili TBMM'den yetki almaya hazırlanırken, AK Parti'nin Güneydoğulu bölge milletvekilleri böyle bir girişimin sorunu çözmeyeceğini savundu. AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, önceki gece NTV'de katıldığı programda ilginç çıkışlar yaptı. Arslan, "Bölge halkımız sıcak bölgede ve ateş öncelikle o bölge insanını yakıyor. Şiddet ve teröre şiddetle mukabele etmenin sorunu çözmediğine inandığı gibi kendisinin de etkileneceğini çok iyi biliyor" dedi. "Bu sorunu bölge insanı yaratmadı. Belki de öncelikle Ankara'dan kaynaklandı" diyen Arslan şunları söyledi: "Sorunun doğru teşhisinde ve uygulanacak tedbirlerde ve çözüm önerilerinde bizim buradan yanlışlar yaptığımız kanaatindeyim ve örgütü bu manada büyüttüğümüzü düşünüyorum. Duygusal tepkilerle yaklaştığınız zaman terörün istediği tuzağa düşmüş oluruz."

'ASKER YETMEZ'

Arslan şöyle devam etti: "Soğukkanlılığımızı yitirmeden, biz illa da demokrasi demeliyiz ve özgürlüklere zarar vermeden mutlaka sivil önlemler geliştirmeliyiz. En büyük hatalarımızdan biri, sorunun çözümünü tamamen güvenlik güçlerimize havale ettik. Sorunu askere havale ederseniz, onun anladığı şey silah kullanmaktır. Tabii ki askeri müdahale gerektiğinde yapılacaktır, ama bunun sonuçlarının hesabının yapılmalı." Diğer AKP'li vekiller şunları söyledi:

* Kutbettin Arzu (Diyarbakır): Olaylara sağduyulu yaklaşmak gerekir. Sınır ötesi uzun vadede sıkıntı yaratır. Daha önce 30'a yakın operasyon yapıldı. Fayda getirmediği görüldü.

* Abdurrahman Kurt (Diyarbakır): Sınır ötesi harekât Kürt sorununu çözmez. Sadece pansuman etkisi yaratır. Türkiye'nin oraya girmesini isteyen hesapları da dikkate almalıyız.

* Abdullah Veli Seyda (Şırnak): Eğer sınır ötesi operasyon ülkenin yararına ise bunu iyi düşünmek gerekir. Yararları ve zararları iyi irdelenmeli. İyi tespit ve analiz yapılmalı.

* Yahya Akman (Şanlıurfa): Terörü bitirmek için farklı şeyler yapmak gerekir. Hükümetin izlediği politikaları doğru buluyorum.

Sabah



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,623 µs