En Sıcak Konular

Ermeni Patriği: Tanrıya minnettarız

11 Ekim 2007 08:21 tsi
Ermeni Tasarısı'nın onaylamasından sonra, bütün dünyadaki Ermeniler'in Patriği kabul edilen Karekin ''Tanrı'ya minnettarız. 90 yıl geç kalmış olsa da, adalet üstün geldi'' dedi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesinin ''hayalkırıklığı verici'' olduğunu söyledi.

Tasarının kabul edilmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şensoy, olayların nasıl gelişeceğinin bekleyip görüleceğini kaydetti.

Türk hükümetinin, tasarının kabul edilmesine karşı tepkisini soran bir gazeteciye karşılık Şensoy, ''Ben büyükelçi olarak Türk hükümetinin şu aşamada ne tepki vereceği konusunda bir yargıda bulunamam'' dedi.

106 sayılı karar tasarısının, komitedeki oylamadan sonra kısa süre içinde Temsilciler Meclisi'nin gündemine getirilmesi öngörülüyor.

Bilgi veren kaynaklar, bunun on gün gibi çok kısa bir süre içinde gerçekleşebileceğini kaydetti. Tasarıyı meclis gündemine getirmek, Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Nancy Pelosi'nin inisiyatifinde bulunuyor.

Ermeni tasarısının oylanmasından önceki saatlerde Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile bir görüşme yapan Büyükelçi Nabi Şensoy, bu görüşmenin nasıl geçtiğini soran gazetecilere, ''Pelosi kendi görüşlerini ifade etti. Biz kendi görüşlerimizi ifade ettik. Kongre liderliğinin, mevcut durumu iyi anlamasını umuyoruz'' dedi.

ERMENİ PATRİĞİ KAREKİN

Bütün dünyadaki Ermeniler'in Patriği kabul edilen Karekin de dini kıyafetleriyle, tasarının kabul edilmesinin hemen ardından, toplantının yapıldığı odada belirdi.

Komite üyesi milletvekillerinden Gary Ackerman'ın, ellerini kaldırarak kendilerini göstermelerini istediği, sözde ''soykırımdan'' kurtulan dört kişiyle bir süre konuşan Karekin, gazetecilerin soruları üzerine, ''tasarının kabul edilmesinden çok rahatladık. Çünkü biz bunu adaletin kazanması olarak görüyoruz. Tanrı'ya minnettarız. 90 yıl geç kalmış olsa da, adalet üstün geldi'' dedi.

Karekin, ''Şundan eminiz ki, bedenleri bu soykırımda yok edilmiş olsa bile, bu insanların ruhları, komitenin kararını hissetmiştir. Çok rahatlamış hissediyoruz'' diye konuştu.

Ermeni Patriği, Ermeni iddialarının tanınmasının, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin ilerletilmesine yardımcı olacağını da savundu.

haber7



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,454 µs