En Sıcak Konular

"Türkiye ve Irak'la çalışmaya devam!"

9 Ekim 2007 23:08 tsi
ABD, PKK’lı teröristlere karşı mücadelede Türkiye ve Irak’la çalışma kararlılığında olduğunu bir kez daha teyit etti. Beyaz Saray, bir sınır ötesi harekat olasılığına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı

Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johndroe, PKK’nın düzenlediği saldırıların ne Türkiye ne de Irak’ın yararına olduğunu söyledi. Sözcü, “PKK saldırılarına karşı Türkiye ve Irak’la birlikte çalışma kararlılığındayız” dedi.

Sözcü Johndroe, sınır ötesi harekat ihtimali hatırlatıldığında ise, “Bunlar farazi sorular” diyerek yorum yapmaktan kaçındı.

ABD 15 ASKER VE 12 SİVİLİN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINAMIŞTI

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın, 15 Türk askeri ve 12 sivilin ölümüyle sonuçlanan son saldırılarını kınamış ve Irak makamlarını, PKK’ya karşı etkili tedbir almaya çağırmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “ABD, 7 Ekim ve 29 Eylül’de meydana gelen, Irak sınırı yakınındaki Şırnak ilinde PKK teröristleri tarafından gerçekleştirildiği açık ve 13 Türk askeriyle 12 sivilin ölümüyle sonuçlanan saldırıları kınıyor. Kurbanların ailelerine taziyelerimizi ve Türk halkıyla dayanışmamızı iletiyoruz” deniliyordu.

Açıklamada ayrıca, “ABD, Türk vatandaşları ve çıkarlarını tehdit eden PKK ve diğer terörist gruplarla savaşta Türkiye ile çalışma kararlılığındadır. PKK terörist tehdidini ortadan kaldırmak için Türk hükümetiyle işbirliğimizi sürdüreceğiz. PKK şiddeti, sadece Türkiye’yi tehdit etmekle kalmıyor aynı zamanda Irak’ın güvenlik ve refahına da zarar veriyor. Türkiye ve Irak, 28 Eylül’de vardıkları bir anlaşmayla terörizme karşı savaşta işbirliği yapma sözü verdiler. Irak makamlarını, PKK’ya karşı etkili tedbirler almaya çağırıyoruz. Türkiye ve Irak tarafından, vatandaşlarını koruma ve terörist şiddeti durdumaya yönelik çabaları, uygun bir anlayış çerçevesinde desteklemeye hazır duruyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

GUARDIAN: ERDOĞAN BASKI ALTINDA

NTVMSNBC'nin verdiği habere göre saldırılar, dünya basının da gündeminde. Guardian gazetesi, son saldırıların ordudan gelen tepkilere direnen Başbakan Erdoğan üzerindeki baskıyı artırdığını yazdı. Gazete, Erdoğan’ın sınır ötesi harekatın başarısız olacağını değerlendirmesiyle bu seçeneğe sıcak bakmadığını da iddia etti.

Amerikan Time dergisinin internet sitesinde de, ordunun her an Irak’a girebileceği görüşü dile getirildi.

İsviçre’nin Le Temps gazetesi ise, PKK saldırılarının, ordunun Eylül ayından bu yana artan operasyonları yüzünden şiddetlendiğini öne sürdü.



Bu haber 270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs