En Sıcak Konular

Agos'u tehdit eden üniversiteliye 2 yıl!

9 Ekim 2007 21:40 tsi
Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından Agos Gazetesi'ne tehdit içerikli mail gönderdiği iddiasıyla tutuklanan ve hakkında dava açılan Haydarpaşa Lisesi son sınıf öğrencisi Rıdvan D., 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme sanığın pişman olması ve bir daha suç işlemeyeceği kanaatinin oluşması üzerine hapis cezasını erteledi.

Şişli 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Rıdvan D., avukatı Erol Yılmaz ve Agos Gazetesi avukatları Arzu Becerik ile Hakan Bakırcıoğlu katıldı. Duruşmada tutuklu sanık Rıdvan D.'nin ailesi de bulundu. İlk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Rıdvan D., ifadesine Agos Gazetesi avukatlarından özür dileyerek başladı. Olay günü internette dolanırken bir e-mail geldiğini belirten Doğan, "Mailin başlığını okudum. Başlıkta 'Türklerden özür dileyin' yazılıydı ve gönderilmesi için de bir adres vardı. Metni okumadan yazılı adrese gönderdim. Gönderdiğim mailin içeriğini olay meydana çıktıktan sonra öğrendim. Pişmanım. Dersimi aldım." dedi.

Duruşmada, sanık Rıdvan D.'nin iki arkadaşı G.M. ile Erbil Aslan da tanık olarak dinlendi. Tanıklar ifadesinde Rıdvan'ın bilgisayarına gelen maili okumadan belirtilen adrese gönderdiğini söyledi.

Duruşmada sanığın savunması karşısında diyecekleri sorulan Agos Gazetesi avukatı Arzu Becerik, sanığın pişmanlık duymasının güzel bir şey olduğunu belirterek, "Pişmanlığın samimi olup olmadığından şüphemiz vardır. Zira lisede okuyan bir öğrencinin kendisine gönderilen bir maili okumadan başka bir yere göndermesi akla uygun değildir. İşlenen suç tam bir ırkçılıktır. Bunun dışında gazeteye gelen tehdit maillerin yüzünden gazetenin çalışanlarından bazıları ayrılmak zorunda kalmıştır." dedi.

Sanığın "Hepimiz Ermeniyiz" sloganına kızarak bilgisayarına düşen metni aynen okuyarak gazeteye gönderdiğini belirten Avukat Becerik, "Eylemi bilerek ve ırkçı saikle yapmıştır. Bu nedenle cezanın alt sınırından yukarı çıkılarak verilmesini istiyoruz. Ayrıca sanığın öfkesini kontrol etmek ve kendini sorgulayabileceği bir ortamda çalıştırılmasını talep ediyoruz. Mahkemenin takdir edeceği bir süre kütüphane veya benzeri bir yerde çalıştırılmasını istiyoruz" dedi.

Duruşmada dava ile ilgili olarak mütaala veren Cumhuriyet Savcısı Erol Demirtaş ise, sanığın Agos Gazetesi'ne gönderdiği maille tehdit suçunu işlediğinin anlaşıldığını ve eylemine uyan TCK'nın 106/2 maddesi gereğince cezalandırılmasını ve delillerin toplanmış olduğundan tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Haber7'den alınan habere göre Mahkeme, sanığın tehdit suçunu işlediğinin anlaşıldığını ve tehdit suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme, sanığın pişmanlığını ve bir daha suç işlemeyeceği kanaatinin uyandığını belirterek, hapis cezasını erteledi. Mahkeme ayrıca sanık Rıdvan D.'nin 2 yıl süre ile denetime tabii tutulacağını ve bu süre içinde suç işlemesi halinde ertelenen cezayı çekmesine karar verdi.

Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Rıdvan D.'nin gönderdiği mailde, "Hepimiz Ermeniyiz sloganı kanımıza dokunuyor. Türkiye ve insanlarından özür dileyin yoksa sizde ölen Ermeni gibi yok olur gidersiniz. Burası Türkiye hepimiz ölene kadar Türk'üz. Müslümanız" yazdığı ileri sürülmüştü. İddianamede, sanık Rıdvan D.'nin tehdit suçundan 2 ile 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs