En Sıcak Konular

Vakit'ten Org. Büyükanıt'a ağır manşet

9 Ekim 2007 13:06 tsi
Vakit Gazetesi yine olay çıkartacak bir manşet yaptı. Türkiye 13 şehidine ağlarken, Org. Büyükanıt'ın fotoğrafıyla çok radikal bir manşet yaptılar. İşte o 1. sayfanın fotoğrafı.

Vakit Gazetesi Org. Yaşar Büyükanıt'ın fotoğrafını birinci sayfaya koyup, üstüne de 13 şehitle ilgili olarak "Sorumlu Hesap Vermeli" yazdı.

 

Vakit'teki haber de şöyle:

Sorumlu hesap vermeli!

Olur-olmaz yerde laiklik nutku atan, üniversiteye başörtüsü ile girilip-girilmemesi konusunda görüş açıklayan, Kutlu Doğum Haftası’nda ilahi okuyan çocuklar için bildiri yayınlayan Genelkurmay yetkililerinin “Terörle mücadelede güvenlik zaafı mı var?” sorusuna cevap vermesi isteniyor

1- Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ve diğer komutanlar “sınırötesi operasyon” için izin istiyor. Ancak 13 askerimizin şehit olduğu Şırnak, sınırdan 50 km. içerde. Lice ise 250 km. içerde... Vatandaş soruyor: Teröristler bu kadar mesafeyi yürüyerek katederken, güvenlik güçlerimiz ne yapıyor?
2- 13 askerimizin şehit olduğu Gabar Dağı, 9 Haziran’dan bu yana güvenlik bölgesi... Buna rağmen PKK’lı teröristler buraya nasıl geldi ve nasıl pusu kurdu?..
3- Genelkurmay’ın 20 Eylül 2007 tarihli açıklamasında Şırnak’ın Kato Dağı’nda 40 teröristin çembere alındığı bildirilmişti. Bu 40 PKK’lı ne oldu?.. Öldürüldü mü, elden mi kaçırıldı?..
4- Terörle mücadele, niye 3-5 aylık askerlerle yürütülüyor da, Özel Harekât timleri kullanılmıyor?.. Özel Harekât timleri niye kaldırıldı?
Beytüşşebap ilçesinde 12 köylünün öldürülmesinden sonra önceki gün Şırnak Gabar Dağı’nda teröristlerce pusuya düşürülen birliğimizin 13 askerini şehit vermesi, bugün de Lice ve Şırnak’ta 2 erin şehit olması, güvenlik zaafiyetini gündeme getirdi.
Kendi sınırları içinde terörle mücadele edemeyen devlet yetkililerinin, sınırötesi operasyon talebi ciddi bulunmadı. Kamuoyu, güvenlik bölgesi ilan edilmesine ve teröristlerin çembere alındığı açıklanmasına rağmen, teröristlerin askerlerimizi nasıl şehit ettiğine yönelik açıklama bekliyor.

GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ
Şırnak’ta 13 askerin şehit olduğu alan Gabar Dağı 9 Haziran 2007 tarihinden beri güvenlik bölgesi… Sınıra 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
1 erin şehit olduğu Lice ise sınıra 250 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kendi sınırında teröristlerin rahatça dolaşmasını güvenlik çemberine rağmen engelleyemeyen askerin Kuzey Irak’ta zorlanacağı belirtiliyor.

HANİ 40 PKK’LI ÇEMBER ALTINA ALINMIŞTI?
Devletin ajansı Anadolu Ajansı (AA), 20 Eylül 2007 tarihinde, Genelkurmay Başkanlığı’nın güvenlikli bölge ilan ettiği Şırnak, Hakkâri ve Siirt kırsalında başlatılan sonbahar operasyonunda, Şırnak’ın Kato Dağı’nda yaklaşık 40 teröristin kıskaca alındığını açıklamıştı. 40 PKK’lının ne olduğu konusunda hiçbir bilgilendirme yapılmadı. ‘Çember içinde’ açıklamalarına rağmen kaçtılar mı? Çemberi nasıl yardılar? Ele geçirildiler de, kamuoyuna mı açıklama yapılmadı? Yoksa 40 PKK’lı, askerlerimizi şehit edenler miydi?

ÖZEL TİMLER ŞEHİR
MERKEZLERİNDE GÖREVLENDİRİLMELİ
Son günlerde gelen şehit haberleri, terör eylemlerine karşı görev yapmak üzere oluşturulan, ancak 28 Şubat’ta pasifize edilen Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı yeniden gündeme getirdi. Dağda bulunan teröristlere karşı 2-3 aylık askerlik görevinde bulunan kişiler yerine eğitimi ve silah donanımları fazla polis ve askerden oluşan Özel Harekât timlerinin yeniden şehir merkezlerinde görevlendirilmesi isteniyor. Özel Harekât timlerinin neden pasifize edildiği hâlâ açıklanmadı.

“GENELKURMAY HESAP VERSİN”
Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları:
“Kendi Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’na karşı hazımsızlık gösteren askeri bürokratlarla Türkiye’de teröre değil, hiçbir şeye çözüm bulunması mümkün değil. Türkiye içerisinde bu sorunu çözme cesaretini ve dirayetini ortaya koyamayanların, Kuzey Irak’a girmesinin ne anlamı var? Kendi sınırındaki terörle mücadele edemeyen bir devlet, Kuzey Irak’ta nasıl mücadele edecek? Sınır ötesi operasyona birileri zorluyor. Hükümet bir yerde boğulmak isteniyor. Genelkurmay, üzerine vazife olmayan konularda herkese hesap sorar, kendi konularında hesap vermez. Cevap versinler. Bunun hesabının sorulması gerekir. Başörtüsü ile uğraşmaktan, dindar insanla uğraşmaktan buna vakit bulamıyorlar ki.”

ÖZEL HAREKAT BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPTI”
Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu: “Özel Harekat timleri bu konuda çok başarılı çalışmalar yapmıştı. Kurumlar arası birlikle bu başarılmalı. Terör olduğu zaman hükümete mal edilmeye çalışılıyor, her hükümet döneminde olmuştu. Terörün finans kaynakları kurutulmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.”

BÜYÜKANIT İSTİFA ETSİN
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, “Özellikle operasyon sırasında şehit olunmasına sebep olanların soruşturulması gerekir” dedi. Başarısızlıkların sebebini silahlı kuvvetlerin izah etmesi gerektiğini belirten Tanrıverdi, “Komuta kademesi elbette sorumludur. Yapabilen kalır, yapamayanın bu işi bırakması gerekir. Sorumlular istifa etmeli” şeklinde konuştu.

KOMUTA KADEMESİNDE SONSUZ KORUNMA VAR’
Güneydoğu’da birçok operasyona katılmış olan emekli Jandarma Yüzbaşı İrfan Çalışkan da, sorumluluk sahibi olanların hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak. “Bir komutan kendi birliklerinin yapıp-yapamadığı her şeyden sorumludur. Askerlikte genel kaide budur” dedi.

SON 12 YILIN EN BÜYÜK KAYBI YAŞANDI
25 Ekim 1991: 10. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı’na saldırı: 15 er ve 1 asteğmen şehit
15 Eylül 1993: Van Çatak ilçesi Kanalga Karakolu’na baskın: 13 er ve erbaş şehit edildi.
24 Kasım 1993: Elazığ-Bingöl karayolu kesildi: 33 er ile 3 vatandaş öldürüldü.
9 Kasım 1994: Eruh ilçesi Dağdöşü köyünde çevre emniyet timine saldırı: 15 er şehit
15 Haziran 1995: Şemdinli-Ortaklar Jandarma Karakolu’na saldırı: 2 astsubay ve 13 er şehit
29 Eylül 2007: Şırnak Beytüşşebap ilçesinde otobüs tarandı: 12 kişi hayatını kaybetti.

Aktif haber



Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs