En Sıcak Konular

Altaylı Bab-ı Ali çetesini açıkladı

9 Ekim 2007 12:09 tsi
Fatih Altaylı medya dünyasında küçük ama cabbar bir çete olduğunu açıkladı. Çete'nin başı bir Hürriyet yazarı. İşte o çetenin elemanları.

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu,Yeni Harman dergisini bugün tetikçilikle suçlayan bir yazı yazdı.Yazının nedeni dergide yeralan Fatih Altaylı röportajı ve Altaylı'nın "çete" suçlamasıydı.İşte kavgaya neden olan açıklama...

Fatih Altaylı Yeni Harman dergisinin ekim sayısında Kutlu Esendemir'e uzun bir röportaj verdi.Altaylı röportajda Sabah olayı,Kanal 1,Turgay Ciner'in yeniden medyaya dönüşü,TMSF ile yapılan anlaşma,Kanaltürk'ün satın alınması başta olmak üzere birçok konuda görüş açıkladı.

Ancak röportajda Altaylı'nın bir açıklaması vardı ki bugün Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'nun büyük tepkisine neden oldu.Semercioğlu Yeni Harman dergisi ile röportajı yapan Kutlu Esendemir'i tetikçilik yapmakla suçladı.

İşte röportajın o bölümü...

Kutlu Esendemir: Sizin geri geldiğinizi duyunca TMSF tarafından atanan Genel Müdür Mesut Yar, baklava tepsileriyle geldiği Kanal 1 binasından ağlamaklı bir mektupla çıktı. TMSF tarafından atanan gazetecilerin aşırı duygusallıklarını neye bağlıyorsunuz?

F.Altaylı:Erkan Yolaç mıydı, İzmir Marşı'yla getirip, Mehter Marşı'yla yollardı. Mesut Yar'ın Kanal 1'e genel müdür yapılması tam bir komedi. Babıali'de son dönemde minik ama cabbar bir çete var.

Kutlu Esendemir:Kim bu çetenin mesupları?

F.Altaylı:Başta Cengiz Semercioğlu. Yanında Selim Akçin, fuarcılık işleri yapan bir başka çocuk, bir iki kişi daha. Mesut Yar da bunların ekipten. Cengiz Semercioğlu, TMSF neredeyse orada bitiyor. Cine 5’te program müdürü, Hürriyet’te yazar. Galiba kardeşinin üzerine bir de yapım şirketi var. Mesut Yar’ı oraya pazarlayan anladığım kadarıyla Cengiz Semercioğlu. Zaten Mesut Yar oraya oturunca Cengiz’in yapım şirketine bir sürü iş sipariş etti. Daha önce yazarlık yaptığı Posta gazetesinin yazı işleri müdürüne sundurulan programlar. Sadece her gün yayınlanan bir program için günde 3-4 milyar para alıyorlar. Çete iyi. Program satıyorlar, programlarını alan televizyonları övüyorlar. Gazetelerinde arkasında duruyorlar. Duygusallık dediğin bu. Tamamen duygusal.

Kutlu Esendemir:Medyada çeteleşmeden söz ediyorsunuz... Bu çeteler sizce nasıl oluşuyor ve başka çeteler de var mı?

F.Altaylı:Bazı internet siteleri bu çetelerin yatağı oldu. Orada medya yöneticilerini etki altına alırlar. Aleyhlerinde yazarlar. Dikkat çekerler. Sonra pazarlık ederler. Adamlarını işe aldırırlar. Oradan güçlenir, yeni işlere bulaşırlar. Var bunlardan bir kaç tane. Kimileri medyada güç kazanıp bunu paraya tahvil ediyor, kimileri bunu özellikle yerel yönetimler, belediyeler üzerinde kullanıp rant elde ediyor.

Aktif haber



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,845 µs