En Sıcak Konular

Bahçeli Erdoğan'ı topa tutuyor

9 Ekim 2007 12:01 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sürdürdüğü konuşmasında "Sınır ötesiyle Ermeni iddiaları" arasındaki bağı açıkladı. Bahçeli Hükümeti adeta topa tutuyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son zamanlarda yaygın ve sistematik olarak sözde Ermeni soykırım iddialarının gündeme getirilmesinin sorumluluğunun AKP hükümetinde olduğunu söyledi. Bahçeli, AKP’nin “tavizkar” tutumunun Ermeni lobilerine cesaret verdiğini belirtti.

Bahçeli, sözde Ermeni soykırım iddiaları ile sınır ötesi operasyon arasında bağlantı bulunduğunu savundu. MHP Meclis Grup toplantısında konuşan Bahçeli, şunları söyledi:
“Artık oyun belli olmuştur. Ne zaman Türkiye’de artan terör eylemleri ile ilgili olarak, hükümete rağmen bir sınır ötesi operasyon ihtimali ortaya çıksa, uluslararası odaklar ‘aba altından sopa göstererek’ sözde Ermeni meselesini yeniden ısıtıp gündeme getirmektedirler. Komşumuz Irak’ın geleceğine yönelik çeşitli senaryoların gündemi meşgul ettiği, terörün iyice azdığı şu sıralarda, Türkiye’nin ilgi ve dikkatini başka alanlara rezerve etmek isteyen dış güçlerin, AKP hükümetinin zafiyetini iyi yorumlamış ve değerlendirmiş oldukları anlaşılmaktadır.”

-“AKP’NİN TAVİZKAR TUTUMU CESARET VERDİ”-

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Kongresi'nde sözde soykırım tasarısının görüşülme arifesinde ABD Başkanını arayarak, anlamını çoktan yitirmiş olan “stratejik ortaklığımıza zarar geleceği” yönündeki uyarılarının muhataplarında anlam bulmayacağının "aşikar olduğunu" savundu.
Bahçeli, AKP’yi şu sözlerle eleştirdi:
“Türkiye’ye yönelik iddiasını ve toprak taleplerini tırmandırarak sürderen Ermenistan’a sınır kapılarını açmayı dile getiren ve bu ülke ile diplomatik temesa kalkışan AKP’nin tavizkar tutumu ecdadımızın yargılanması konusunda yabancılara ayrıca ümit ve cesaret vermiştir."

-AKDAMAR KİLİSESİ GÖNDERMESİ-

MHP lideri Bahçeli, Van Gölü'ndeki Akdamar adasında bulunan tarihi Ermeni kilisesinin onarılmasını da üztü örtük biçimde eleştirdi. Bahçeli, "AKP zihniyetinin Ermenilere şirin ve sevimli görünme adına yaptığı hamleler bile yeterli olmamış, Van Gölü’ndeki harabelerin onarımları da Ermenileri tatmin etmemiştir.”

İLK REFERANDUMU SINIR ÖTESİ OPERASYON İÇİN YAP”
Bahçeli, referandum uygulamasının ilk olarak sınır ötesi operasyon için yapılmasını önerdi.
Bahçeli, özellikle son günlerde PKK tarafından yapılan eylemler ve sonuçları dikkate alındığında konunun, hükümetin alışılagelmiş başsağlığı mesajları, “kanı yerde kalmayacak ve mücadelemiz sürecek' sözleri ile geçiştirilemeyecek kadar önemli ve ciddi" boyutlara ulaştığını kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın 13 şehit verilen olayın ardından yaptığı yorumun, konunun önemini ciddiyetine uymadığını savunan Bahçeli şunlar söyledi:

-"HÜKÜMET İLE ABD ARASINDA SAĞIRLAR DİYALOĞU SÜRÜYOR"-

“Başbakanın basın mensuplarına, bu vahim ve acele karar gerektiren gelişmeye rağmen, konuyu gelecek ay ABD’ye yapacağı ziyarette görüşeceğini söylemesi, hükümetin terörle mücadele iradesini tamamıyla yabancı ülkelerin insaf ve kararına teslim ettiğinin göstergesidir… Aslında ne hükümetin ne de ABD’nin bu bölgeden PKK’yı uzaklaştırmak, etkisizleştirmek gibi bir niyeti yoktur. Hükümet ile ABD arasında artık klasik hale gelmiş bir sağırlar diyaloğu sürdürülmektedir.”

Türkiye’nin AKP ile bir oyunun içine sürüklendiğini öne süren Bahçeli, küresel güçlerin Türkiye’de sergiledikleri yap-bozun eksik parçalarını tamamlamak için gereken miadın dolmasını beklediklerini dile getirdi.

“Özellikle son aylar içinde, katiller açıkça belli olmasına rağmen, cinayetlere yönelik kuşkucu bir yaklaşımın yaygınlaştırılmak istenmesi ve olayların failleri hakkında hedef saptırıcı, kafa karıştırıcı yorum ve değerlendirmelerin yapılması dikkat çekicidir” diyen Bahçeli, bunların devleti töhmet altına sokmaya, güvenlik güçlerini zan altında bırakmaya, milletin teröre olan direncini yıkmaya yönelik "psikolojik bir oyun" olduğu yorumunu yaptı.

Bahçeli şöyle devam etti:
“Bu çerçevede, geçtiğimiz günlerde yine Şırnak’ta meydana gelen katliamı yapan teröristleri gizlemeyi amaçlayan bulanık beyanatları verenlerin gerçek niyetleri birer birer ortaya çıkmaktadır… Zaman zaman yargı mensuplarına, üniversite yetkililerine ve işine gelmediği konularda muhataplarına, anında cevap vererek tartışmalar başlatan sayın Başbakan milli meselelerde nedense susmayı tercih etmektedir. O sustukça terörist ve bölücü konuşmakta, evlatlarımız bir bir hayatlarını ve uzuvlarını kaybetmektedir. Milletimiz sayın Başbakan ve AKP’li yöneticilerden inanç istismarına gösterdikleri hız ve ilginin küçük bir örneğini milli hassasiyetlerin savunulmasında ve milli kurumlarımıza yönelik karalamaların önlenmesinde de görmek istemektedir...
Ben bu kürsüden, sık sık referandum yapacağını müjdeleyen sayın Başbakan’a, bu uygulamasına sınır ötesi operasyon için bir referandum yaparak başlamasını öneriyorum. Böylece kendileri ve hükümeti, okyanus ötesinden talimat almaktan kurtulacak, sürekli telafuz ettiği ‘cumhurun iradesi’ne de başvurmuş olacaktır. Hükümetin aymazlığına rağmen inancım odur ki hainler ve işbirlikçilerine gereken ders eninde sonunda verilecektir…"

Aktif haber



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,308 µs