En Sıcak Konular

NBA: 2009'da Türkiye'deyiz!

6 Ekim 2007 23:40 tsi
NBA Başkanı David Stern, Türkiye'de NBA ofisini 2009 yılında açabileceklerini söyledi.

“NBA Europe Live Tour 2007” kapsamında İstanbul'da yapılan Efes Pilsen-Minnesota Timberwolves maçından önce ULEB Avrupa Ligi Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Stern, Türkiye'de açacakları NBA ofisi için 2009 yılına kadar kendilerini hazırlamaya çalışacaklarını belirterek, “Türkiye'deki ofisimizi 2009 yılında açabiliriz” dedi.

Türk şirketleriyle bu konuda görüştüklerini kaydeden Stern, “Şu ana kadar inanılmaz bir destek aldık. Türk iş çevresi son derece kararlı. Ülkenin gittiği yöne destek vermek istiyorlar. Basketbola da oldukça değer veriyorlar. Türkiye gerçekten de çok büyük bir pazar” diye konuştu.

“2010'DA YİNE TÜRKİYE'YE GELECEĞİM”

David Stern, Türkiye'ye ilk kez 1992 yılında geldiğini ifade ederek, “15 yıl sonra 2. kez geldim, ama 3. gelişim için 15 yıl daha beklemeyeceğim. 2010 yılında burada düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası için Türkiye'ye geleceğim. Belki daha önce tatil için de gelirim, ama kimseye söylemem” dedi.

Stern, 1992 yılında NBA oyuncuları olarak ilk kez olimpiyatlara katıldıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Bu bir dönüm noktasıydı. Basketbolun kalitesi bu sayede dünyanın her yerinde arttı. Daha sonra dünya şampiyonalarına ve olimpiyatlara katılmaya devam ettik. Git gide dünyanın ne kadar ilerleme kaydettiğini gördük. Geçen yıl NBA'de 85 yabancı oyuncu vardı. Bu dünyanın çeşitli ülkelerinde basketbolun ne kadar geliştiğini gösteriyor. 15 yıl içinde basketbola ilgi inanılmaz arttı. 1992'de Türkiye'de ABD'li oyuncu var mıydı? Ama şu anda 40'dan fazla ABD'li oyuncu Türkiye'de oynuyor.”

BERTOMEU: “AMACIMIZ BASKETBOLU SEVDİRMEK”

ULEB Avrupa Ligi Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu ise NBA ile yaptıkları işbirliğinin amacının Avrupa'da basketbolu tanıtmak ve sevdirmek olduğunu ifade etti.

Bertomeu, 7 yıl önce ilk anlaşmayı Selanik'te yaptıklarını vurgulayarak, “NBA ile yaptığımız anlaşmalardaki amacımız Avrupa'da basketbolu tanıtmak ve sevdirmekti. Şimdi Avrupa'da basketbol çok önemli bir spor, ancak hala biraz daha tanıtıma ihtiyaç var. NBA ile yaptığımız işbirliği sayesinde amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Avrupa Ligi ve NBA takımlarını bir araya getirmenin çok önemli bir olay olduğunu ifade eden Jordi Bertomeu, “Türk basketbolseverler Efes Pilsen-Minnesota Timberwolves maçını büyük bir beğeniyle izleyecekler. İstanbul bizim için ikinci bir ev gibi. Avrupa Ligi'nde 2 Türk takımı var. İstanbul'u kendimize yakın hissediyoruz. Burada çok güzel zamanlar geçirdik. Önümüzdeki yıllarda da buraya sık sık gelmeyi umuyoruz” diye konuştu.

Bertomeu, bir gazetecinin, “Neden Efes Pilsen'i tercih ettiniz?” şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

“İstanbul'daki tüm takımlarla maç yapma şansımız yok. Bu yıl Efes Pilsen ile başlayalım dedik. Önümüzdeki yıllarda yeni olasılıklara açığız. Fenerbahçe Ülker ile de yapabiliriz. Bu yıl sadece tek bir maç vardı ve Efes Pilsen'i seçtik. En uygun Efes Pilsen gibi gözüktü ancak gelecekte diğer takımlarla da işbirliğine açığız.”

akşam



Bu haber 1,075 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,776 µs