En Sıcak Konular

Devlet Bakanı Yazıcı: Türkiye’de rejim sorunu yok

6 Ekim 2007 16:38 tsi
DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türkiye’de rejim sorunu olmadığını söyledi.


İstanbul’dan karayolu ile Tekirdağ’a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı vilayet önünde Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından karşılandı. Tören kıtasını selamlayan Bakan Yazıcı beraberindekilerle beraber valilik makamına çıktı. Burada valilik özel defterini imzalayan Bakan Yazıcı’ya Vali Doğan tarafından halı ve kilim hediye edildi. Basının görüntü almasının ardından Bakan Yazıcı Vali Doğan ve beraberindekilerle basına kapalı 10 dakika görüştü.
Ardından Bakan Yazıcı, Tekirdağ Belediye Başkanlığına geçti. Belediye Başkanlığı girişinde Belediye Başkanı Ahmet Aygün tarafından çiçeklerle karşılanan Yazıcı, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Buradaki görüşmenin ardından Bakan Yazıcı AKP İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

Bakan Hayati Yazıcı burada partililere konuştu. 22 Temmuz seçimleri üzerinden 2.5 ay geçtiğini hatırlatan Hayati Yazıcı şunları söyledi:
“Zaman hızlı bir şekilde akıp gidiyor. 5 yıl da bir yapılan yerel seçimlere 1.5 yıl kaldı. Gözünüzü açık kaparsınız bakmışsınız yerel seçimler gelmiş. Yapılan her işi siyasetçiler tahlil etmek, değerlendirmek, geleceğe dönük projeleri bağlamında dersler çıkartmak zorundadırlar. Seçmen hizmet değil laf üretenleri devre dışı bırakmıştır. Bu bakımdan bu seçimi iyi tahlil etmek lazım. Milletimiz artık ideolojik bağnazlıktan hızla uzaklaşmakta, hizmeti ve sorunları çözebilecek iradenin kim olduğunu takip etmeye ve tayin etmeye yönelmiştir. Bu bakımdan bu seçimler önemli. Bu seçimler diğer açıdan da önemli. Bu seçim sonunda, sadece AKP 80 ilde bekçiliğinden dem vurmaya kalkarlar. Rejim bekçiliğine soyunurlar. Türkiye’nin rejim sorunu yoktur. Cumhuriyet bu milletin en büyük kazanımıdır. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, hukuk ve sosyal devlettir. Bu konuda hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kaygısı yok. Her toplumda marjinaller olabilir. Ama Türkiye halkı bu kazanımları benimsemiştir. Bu bağlamda laf atanlar, söz söyleyenler beyhude bir hava içerisindedirler.”

YAPAY GÜNLEM YARATILDI

AKP’nin hizmet anlayışını kıskananların ve yüzde 47 gibi bir oyla ikinci defa iktidar oluşunu hazmedemeyenlerin hemen yapay gündem oluşturma çabası içine girdiğini anlatan Bakan Yazıcı, “Mahalle baskısından söz ettiler. Endonezya benzetmesine yeltendiler. Benim bakanlığımın faaliyet alanıyla ilgili Kilis’te yurda giren bir takım vatandaşlarımız iftarda sınır kapısı kapalı diye yayın yaptılar. Hemen o gün gecesi konuyu incelettirdim herkesi ayağa kaldırarak ve bilgi notu istedim. Ve geldi, arkadaşlar Suriye’den Ekim’de 18.21 giriş için başvurmuşlar. Girdiklerinde işlemleri yapılmış ve triptik ile ilgili işlemde görevli şifreyi giremeyince diğer arkadaşı çağırmışlar ve o arkadaş işlemi yapmış. 26 dakikada 20 kişi çıkış yapmış 18.21 de girmişler, 18.47 çıkmışlar. El insaf gümrük kapısının kapalı olduğunu yazmak. Hiç kimsenin orucu kimseyi ilgilendirmez. Orucu tutanın oruncu açma görevi de vardır” diye konuştu.

Hayati Yazıcı daha sonra Ak Port Liman İşletmeleri ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğünü gezerek ilgililerden bilgi aldı. Bakan Yazıcı, Gümrük kapılarıyla ilgili şok baskınların devam edeceğini ve memur sıkıntısı sorunun çözüleceğini Hamzebeyli Sınır Kapısı’na yakıt istasyonu açılarak X-Ray cihazı konulacağını söyledi.
Bakan Yazıcı buradan Milli Piyango İdaresi tarafından yaptırılan Milli Piyango Fen Lisesi öğrenci yurdu ve spor salonunun açılışını yaptıktan sonra İstanbul’a hareket etti.

Hurriyet



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs