En Sıcak Konular

Adam döven üsteğmen görevinden alındı!

6 Ekim 2007 16:10 tsi
Adam döven üsteğmen görevinden alındı!  
ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde, çarşıda alışveriş yapan eşi Eda Yetişkin'e "Neden köpeğini askere taşıtıyorsun. Üniformalı askere köpek taşıtamazsınız" diyen AKP ilçe yöneticisi 62 yaşındaki Necip Hacıgüzeller'i onlarca kişinin gözü önünde dövdüğü ön

Başka bir yerde görevlendirileceği belirtilen Üsteğmen Yetişkin hakkındaki idari soruşturma devam ediyor.

Vatan'ın haberine göre Antalya Vali Yardımcısı Hasan Özhan, başka bir yerde görevlendirilecek Üsteğmen Tolga Yetişkin hakkındaki idari soruşturmanın sürdüğünü, Akseki'den çok sayıda vatandaşın dayak olayıyla ilgili savcıya ifade verdiğini söyledi. Özhan, Üsteğmen Yetişkin'in kısa süre içinde ilçeden ilişiğini keseceğini de belirtti.

Necip Hacıgüzeller, dayak olayının ardından İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Abdullah Aşık ve üst düzey bazı askeri yetkililerin kendisini arayarak Üsteğmen Yetişkin adına özür dilediğini belirterek, "Böyle olmasını kimse istemezdi. Benim gibi babası yaşındaki bir adama onlarca insanın gözleri önünde dayak attı" diyen Hacıgüzeller, şikayetinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

`OLAY MÜNFERİT'

Dayak olayının asker ve AKP'yi karşı karşıya getirecek şekilde yorumlanmasının doğru olmadığını söyleyen Antalya AKP Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Bu çok üzücü bir olay. Ancak, yaşananları münferit ve bireysel bir olay olarak değerlendiriyoruz. Üsteğmenin böyle bir uygulama yapması doğru değil. Bizim arkadaşımızın üslubunda da hata olabilir, ama şiddete başvurmak ve dayak atmak doğru bir tavır değil. Herşeyin yasal yollardan ilerlemesi gerekirdi. Bu çağda dayak atmak hiç doğru değil. Yasal işlem devam ediyor. Askerle siyasiyi karşı karşıya getirecek yorumları da doğru bulmuyoruz."

DÜKKAN BASTI İDDİASI

İlçe Jandarma Komutanı Tolga Yetişkin'in, 1 yıl önce de Akseki'de inşaat malzemeleri satan İhsan ve Mehmet Köse adlı ikiz kardeşlerin dükkanını bastığı iddia edildi. Köse Ticaret'in sahiplerinden İhsan Köse, olayı şöyle anlattı:

"Komutan Yetişkin 1 yıl önce bizim dükkanı telefonla arattı. İnşaatla ilgili bir işi varmış ve kardeşim Mehmet ile görüşmek istedi. O gün de dükkan çok kalabalıktı. Kardeşim, santraldeki askere çok yoğun olduğunu ve görüşemeyeceğini söyledi. Ardında da telefonu kapattı. 3 gün sonra, 6 askerle birlikte gelen Üsteğmen Yetişkin, bize ağır hakaretler ve küfürler savurdu. Silahsız 4 uzman çavuş dükkana girdi, silahlı 2 asker de kapıda bekledi. Üsteğmen de bize `siz bana nasıl cevap vermezsiniz, telefonu nasıl kapatırsınız' diye bağırdı, çağırdı. Biz hiç sesimizi çıkaramadık. Korkudan şikayetçi de olamadık."

MEYDAN DAYAĞI

Akseki'yi karıştıran olay 2 Ekim günü yaşanmıştı. İddiaya göre Üsteğmen Yetişkin'in eşi Eda Yetişkin, bir askeri yanına alıp alışverişe çıktı. Yetişkin alışveriş yaparken, köpeğin askerin kucağında durmasına AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necip Hacıgüzeller müdahale etti. Hacıgüzeller, Yetişkin'e "Askere köpek taşıtamazsın, kendin taşı" dedi. Yetişkin'in köpeğin süs köpeği olduğunu söylemesi üzerine Hacıgüzeller, "Fark etmez, bu çocuklar buralara köpek taşımak için değil, askerlik yapmak için geliyor" diye çıkıştı. Ertesi gün Üsteğmen Yetişkin, eşiyle tartışan AKP'li Hacıgüzeller'i çarşıya çağırdı. İddiaya göre, öfkeli Üsteğmen, çarşının ortalık yerinde, onlarca insanın gözleri önünde Hacıgüzeller'i yumrukladı. Belindeki tabancayı da çıkaran Üsteğmen, "Alın şu tabancayı elimden, bu adam başımı belaya sokacak" diye bağırdı. Üsteğmen, etrafta toplanan vatandaşlar ve gelen polisler tarafından sakinleştirildi. Akseki Devlet Hastanesi'ne götürülen Necip Hacıgüzeller ise yumruk darbeleriyle şakağının morardığına ilişkin doktor raporu alıp Üsteğmen Yetişkin hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olay yerindeki polis memurlarının da yazılı ifadeleri alındı.



Bu haber 5,552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,753 µs