En Sıcak Konular

Baz istasyonu tepkisi

6 Ekim 2007 11:45 tsi
İZMİR'in Çiğli İlçesi EVKA 2 Mahallesi'ndeki Merkez Camii'nin bahçesine bir ay önce gece yarısı gizlice konulan baz istasyonu vatandaşları isyan ettirdi.

Cuma namazından sonra cami önünde toplanan her yaştan mahalle sakini baz istasyonunun kaldırılması için protesto etti. Ellerinde ‘Kanserli şirket EVKA'yı terk et. EVKA bizim evimiz evimizde kanser istemiyoruz’ yazılı dövizler taşıyıp slogan atan mahalleli mücadeleyi bırakmayacaklarını vurguladı.

Baz istasyonu yerinin yıllığı 4 bin 500 dolar karşılığında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kiraya verildiğini belirten ‘EVKA 2 Baz İstasyonuna Hayır Platformu’ sözcüsü emekli öğretmen Kızbes Aydın, tepkiden çekinen görevlilerin baz istasyonunu kurmak için gece geldiğini, gürültü çıktığında toplanan mahalleliye de minarede tadilat olduğunu söyleyip kandırıldıklarını bildirdi. Emekli öğretmen Kızbes Aydın, Devlet Bakanı Hasan Gemici döneminde yayınlanan genelgede baz istasyonlarının sosyal hizmet kuruluşları, çocuk yuvaları, yetiştirme yurtları, huzurevleri, çocuk ve gençlik merkezleri, sağlık ocakları, okullar, camiler dahil kamunun çoğunlukta olduğu binaların çatısına ve bahçelerine kurulmasına izin verilemeyeceğinin vurgulandığını hatırlattı. Aydın, “Mevzuat bu kadar açıkken ve bilim çevrelerince zararları sürekli dile getirilirken baz istasyonunun karsısında Belediye, çocuk kreşi, çocuk kütüphanesi, kadın kültür evi, eğitim gönüllüleri vakfı, düğün salonu, alışveriş merkezi, pazar yeri, okullar varken baz istasyonunu caminin bahçesine koydular. Hiçbir hizmet insan yaşamı kadar öncelik ve önem taşımaz. Mantar gibi her yanımızı kaplayan baz istasyonlarının yaydığı ölümlerin, küresel ısınma gibi çevre sorunlarının yarattığı tehlikelerin sorumluları karları uğruna halkın sağlığını hiçe saymaktadır. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs