En Sıcak Konular

Maliye Bakanı Unakıtan: ‘Memura maaş hükümet politikası’

6 Ekim 2007 09:12 tsi
MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, memurlara bayram nedeniyle erken maaş ödediklerini hatırlatarak, “Memura maaş hükümet politikasıdır” dedi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gelen Kemal Unakıtan, Şakirpaşa Havaalanı'nda Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP İl Başkanı Mustafa Attaroğlu ve partililer karşıladı. Havaalanı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, memurlara müjdeli bir haber olup olmadığı şeklindeki soru üzerine, “Maaşları bayram nedeniyle erken ödüyoruz. Memura maaş zammı hükümet politikasıdır” dedi.

‘ADANALILAR YENİ FİKİRLER ÜRETMELİ’

Bakan Unakıtan, buradan Seyhan Nehri kıyısındaki Adana Büyükşehir Belediyesi Kürek İhtisas Kulübü'ne geçti. Asma köprü manzaralı kulüpte, bir süre dinlenen Unakıtan, Adanalı bürokratların sorunlarını dinledi. Adana'nın bir dünya kenti olması için yenilikler yapılması gerektiğini belirten Unakıtan, “Dünyayı biraz Adana'ya taşımak lazım. İşte biz bunu yapmadık. Adanalılar yazın yaylaya, kışın Adana'ya gelince, fazla bir yenilik yapılmadı. Yenilik yapılması lazım. Yeni fikirler üretilmesi lazım. Adana'nın cazibe merkezini artırıp dünyayla bütünleşmesi lazım. Ve bunu, buranın önde gelenleri, önderleri, fikir yapıcıları yapacak. Bu Türkiye'yle de olmayacak zaten. Türkiye'yle Avrupa'yı, Türkiye'yle Amerika'yı bütünleştirecek. Havaalanları var, 5 yıldızlı otelleri var, ne istersen o var. O zaman burada durmak olmaz yani. Adana önde gelen şehirlerden ki İran'a gitsen, Suriye'ye gitsen Irak'a gitsen, adam kendi başşehri gibi görüyor. Adana'ya gitmiş, burayı görmekle övünüyor. Şam'ı, buraya bağlamanız lazım. Burası bölgenin merkezi çünkü” dedi.

Hurriyet



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,098 µs