En Sıcak Konular

CHP halkını arıyor

5 Ekim 2007 16:29 tsi
CHP halkını arıyor Kağıt üzerinde halkçı olan ama halkını bir türlü bulamayan, onlarla bir türlü buluşamayan CHP, kendisine halk arayışlarını bütün hızıyla sürdürüyor. Son olarak halkı, Eda Taşpınar’ın güneşlendiği plaj olarak da bilinen Türkbükü’nde bulacakları

Serdar Turgut/Akşam

CHP halkını arıyor 

Kağıt üzerinde halkçı olan ama halkını bir türlü bulamayan, onlarla bir türlü buluşamayan CHP, kendisine halk arayışlarını bütün hızıyla sürdürüyor.

Son olarak halkı, Eda Taşpınar’ın güneşlendiği plaj olarak da bilinen Türkbükü’nde bulacaklarını sandılar galiba.

Koyun bağlı olduğu belediyenin CHP’li başkanı, yaz aylarında ‘Beyaz Türkler’in yoga streçi yapar gibi yayıldıkları iskeleleri yıkıp, plajı halka açmaya karar vermiş.

Bu, CHP’nin halkı bulma arayışından daha radikal bir adım. Gördüğünüz gibi kendi halklarını bizzat kendileri yaratacaklar. ‘Beyaz Türk’ün girdiği denize ilk kez ayak atacak halkın bu iyilik karşısında oyunu CHP’ye vermemesi düşünülemez tabii ki...

Eğer bu halka açılma girişimi başarılı olursa bundan sonraki adım da... (Bunu yazmaya bile korkuyorum elim titriyor, ter bastı hatta taşikardi bile başlamak üzere... Bundan sonraki halk yaratma aşaması Papermoon’u halka açmak girişimi olabilir. Papermoon’u işkembeciye bile dönüştürebilir bu halk yalakaları).

Gerçi bir ara ‘Anadolu solu’ gibi bir oximoronu dahi halka ulaşmak için denemeye girişmiş olan CHP’nin bu girişiminin de başarısız olacağı konusunda korkum var. Çünkü halka açılacak Türkbükü arada bir lağım gibi kokar ve pozlarını bozmayan ‘Beyaz Türkler’ lağım kokan denizde serinlerler. Bu yeri halka açtıklarından sonra AKP’nin CHP’yi ‘halkı lağıma layık görüyorlar’ diye eleştirmesi durumunda neler olacak bilmiyorum ki?...

CHP, bir taşla iki yanlışı birden yapmaya girişiyor yine. Hem ulaşacağını zannettiği halkı ebediyen kaybedebilecek hem de kendisini bir ihtimal sevebilecek ‘Beyaz Türk’ nüfusu da uzaklaştıracak kendinden.

Halkın tümünü kaybettikten sonra çözümü kurultay yaparak ararlar herhalde. Geriye bir tek Süleyman Demirel’in yeni bir halk ithal etme çözümü kalıyor zaten.

Konuyu halktan açtığımdan yazıya Bekir Coşkun ile devam edeceğim.

Bekir Coşkun göbeğini kaşıyan adam tanımı yaptı ya; bu CHP’nin halka yaklaşımından esintiler içeriyor Ama tamamen de yanlış. Bir kere halk göbeğini filan kaşımaz. Bizim adamlarımız, göbeklerinin biraz altı bölgeyi kaşımaktan hoşlanırlar. Orayı kaşımaya başladıkları zaman kolay kolay duramazlar. Beyinleri tamamen stop eder, kafalarındaki her türlü kötülük anında biter. O yüzden Türk halkı temelde iyi adamlardan oluşur, o bölgeyi kaşıyabildikleri sürece bir sorun olmaz ortada.

Yazıyı bitirmek üzereyken yeni bilgiler geldi. Haber, manşet olacak kadar önemliydi. Çünkü CHP’nin halkçılık anlayışını iyi anlatıyordu.

Meğerse Türkbükü’nü halka açacağız dedikleri şey zaten halkın kullandığı bölümü yıkmaktan ibaretmiş. CHP’nin halka yaklaşımını bundan daha güzel anlatan bir olay olabilir mi?..

Türkbükü’nü bilenler bilir. Sahilde bir dere köprüsü vardır, köprünün öteki tarafında ‘Beyaz Türk’ mekanları, beriki tarafta halk mekanları. Yani orada öteki-beriki kavramları tamamen karışmış durumdadır.

İlk gelen haber; ‘Türkbükü halka açılacak, iskeleler yıkılacak’ yolundaydı. Biz tabii ki öteki taraftaki yani bu kez ‘Beyaz Türk’ yerlerinin yıkılacağını sandık. Meğerse beriki bölüm yıkılacakmış ve halka rağmen halka açılacakmış. Bu olay tipik bir Türkiye klasiği olma yolunda hızla yürüyor.
 



Bu haber 337 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,911 µs