En Sıcak Konular

Baykal'dan acil çağrı: Referandumu durdurun!

5 Ekim 2007 15:43 tsi
Baykal'dan acil çağrı: Referandumu durdurun! CHP lideri Deniz Baykal anayasa değişiklik paketi referandumunu değerlendirdi. Baykal, 21 Ekim'de halkoylamasına sunulacak paketten iki maddenin çıkarılmasının sorunlarını çözmeyeceğini savundu.

CHP lideri Deniz Baykal son gelişmeleri değerlendirdi.

"Anayasada yapılması gerektiğini ifade ettiğimiz değişikliğin AKP iktidarı tarafından dikkate alınması menuniyet vericidir.

AKP'nin değişiklik önerisi sorunları kalıcı bir biçimde çözmez. Hazırlanmış olan yeni anayasa da sorunları çözmeyeceği görülmektedir. 21 Ekim'de halkoylamasına sunulacak paketten iki maddenin çıkarılması çok daha ciddi yeni sorunlar ortaya çıkacaktır.

Gümrüklerde oy kullanmaya başlanmıştır. Ancak oy kullanan metin değişiyor. Dünyada böyle bir garabet olamaz. maç başladıktan sonra kalenin yeri değişiyor. Oy kullanmaya başlandıktan sonra yapılan değişiklik hukuk skandalıdır.

Yeni anayasa çalışması bu referandum konusunu da kapsayabilir. harcanan kaynağa yazık. Halkı gereksiz yere sandığın başına getirmek yersizdir. Bu değişikliğin artık bir aciliyeti yoktur. AKP'nin değişiklik önerisinden sonra referandum israf demektir. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler daha sonra ele alınabilir.

Bunun için biz bu referandum sürecinin tamamen durdurulmasını savunuyoruz. Önümüzde bir cenaze var şimdi bu cenazeyi kaldırmak lazım. Yapılması gereken bu cenazenin yarısın gömülüp yarısının gömülmemesi değildir. Doğru olan cenazenin tamamen gömülmesidir.

Biz referandum sürecini durduracak bir öneriye destek veririz. AKP'nin değişiklik önerisine destek vermeyeceğiz. Çözüm anayasa değişikliği ile tüm bu süreci durdurmaktır. Siz bu değişikliği anayasada yeniden ele almayacak mısınız? Bu yanlış düzenleme için 200 milyon YTL harcanacak. Tüm partileri yeni bir anlayışa davet ediyorum.

Biz halkı ikna etmekten önce yetki sahibi olanları ikna etmeye çalışıyoruz."



Bu haber 211 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs