En Sıcak Konular

Federasyon Süreyya'yı sildi

4 Ekim 2007 21:37 tsi
Atletizm Federasyonu, ''Federasyon olarak Süreyya Ayhan Kop'la ilgili hiçbir plan ve programımız bulunmamaktadır'' dedi.

Milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un işine son verilmesinin ardından yaptığı açıklamalara yanıt veren Atletizm Federasyonu, ''Federasyon olarak Süreyya Ayhan Kop'la ilgili hiçbir plan ve programımız bulunmamaktadır'' dedi.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, milli atlete 2002 yılından bu yana her türlü desteğin verildiği belirtilerek, Süreyya Ayhan Kop'un formda olduğunu bildirmesine rağmen, numune alıcılara yaptığı hatalı hareketi sebebiyle Atina Olimpiyat Oyunları'na, sonrasında da çeşitli nedenler öne sürerek Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'na katılmadığı ifade edildi.

Kop'un ABD'ye gitmek için dilekçeyi federasyona 20 gün önce vermediğini savunan federasyon, milli atlete gönderilen yazılara karşı herhangi bir cevap alınamadığını, ayrıca kendisine yazılan hiçbir yazıda da memurluk yapmasının istenmediğini kaydetti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:''Süreyya Ayhan Kop'a, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 2002 yılından beri her türlü imkan verilmiş, gerekli ihtiyaçları sağlanmıştır. Her yıl da ABD'de kamp yapmak isteğini belirterek ABD'nin Albergue eyaletine gitmiş ve çalışmalarını orada yapmıştır.

Her seferinde çok formda olduğunu belirtmesine rağmen, 2004 Olimpiyat Oyunları öncesi doping numune alıcılarına yanlış davranışta bulunarak ceza alıp olimpiyatlara katılmamış, cezasının bitmesinin ardından 2006 yılındaki Avrupa Şampiyonası'na ve 2007 yılında Dünya Şampiyonası'na katılacağını belirtmesine rağmen her seferinde yarışmalar öncesi bir neden öne sürerek yarışmamıştır. Ayrıca federasyonumuzun haziran ayında katıldığı Milletler Kupası'nda mücadele etmesini istememize rağmen katılmamıştır.

Çalışma sistemleri ve metotları güven vermediğinden, bu defa da ABD kampına gitme ve bir yıl izinli sayılma isteği uygun görülmemiştir.

Kaldı ki ABD'ye gitmek isteğini belirten dilekçesini 12.07.2007 tarihinde, perşembe günü saat 16:17'de vermiş ve 16 Temmuz 2007 tarihinde pazartesi günü sabah saat 07:30'da ABD'ye hareket etmiştir. Yani 20 gün önce dilekçe vermemiştir.

18.07.2007 tarihinde avukatı Osman Buldan'a izin isteklerinin uygun olmadığını belirten bir yazı verilmiştir. Ayrıca 06.09.2007 tarihinde de 2. kez bir yazı göndererek görevine dönmesi hatırlatılmasına rağmen her iki yazıya da bir cevap alınamamıştır. Kendisinden ''Ücretsiz izin istesin'' şeklinde bir talepte bulunulmamıştır. Ayrıca kendisi de federasyona böyle bir dilekçe vermemiştir. Dilekçelerinde adres ve telefon numaraları bulunmadığından kendilerine ulaşılamamıştır.

Kendisine yazılan hiçbir yazıda masa başında oturup memurluk yapmasını belirten bir cümle yer almamaktadır. Kaldı ki memur olarak bu görevi kabul ederek işe girmişse ve her ay devlet tarafından verilen maaşı alıyorsa, görevine dönmesini istemek de doğru olanıdır.

Almanya'da 35 gün tedavi gördüğünü belirten bir sporcu, raporunu ısrarla istememize rağmen olayın ortaya çıkmasından sonraki bir tarihte alınmış (03.07.2007) 5 satırlık bir rapor sunmuştur.

Kimse kurumların üzerinde olamaz.Türkiye Atletizm Federasyonu olarak Süreyya Ayhan Kop ile ilgili hiçbir plan ve programımız bulunmamaktadır.''

 



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,290 µs