En Sıcak Konular

Alman Bakan: Bavyeralı bir Türk'üm

4 Ekim 2007 21:20 tsi
Alman Bakan: Bavyeralı bir Türk'üm Bavyera eyaleti başbakanı adayı seçilen eyalet İçişleri Bakanı Günther Beckstein, kendisini ''Bavyeralı bir Türk'' olarak gördüğünü söyledi.

Münih'te Türk gazetecilerle bir araya gelen Beckstein, 31 kez Türkiye'ye gittiğini ve Türkiye hayranı olduğunu belirterek, ''Kendimi Bavyeralı bir Türk olarak görüyorum'' dedi.

Türkiye'nin 2002 yılından beri gerçekleştirdiği ekonomik ve gerçekçi reformlarla AB çizgisindeki ilerleyişinden büyük memnuluk duyduğunu belirten Beckstein, AK Parti hükümetinin başarılı bir politika uyguladığı izlenimini edindiğini söyledi.

İçişleri bakanlığı görevini 14 yıl kesintisiz sürdüren Beckstein, "kendi döneminde başlattığı ve devam ettirdiği 'PKK'nın bir terör örgütü olduğu' görüşünün önce Federal Alman hükümetince ve daha sonra da AB tarafından da kabul edildiğine" dikkat çekti.

Bu ülkede yaşayan her Alman vatandaşı gibi Türklerin de güven içinde yaşama hakları olduğunu kaydeden Beckstein, bakanlık döneminde Türklere karşı suç işleyenlerin yakalanıp mahkemeye çıkarılması konusunda azami titizliği gösterdiğini söyledi.

Bavyera eyaletinde uyumda karşılaşılan en büyük sorunun dil olduğuna dikkat çeken Beckstein, Türk resmi makamları ile bu sorunu çözmeye çalışacaklarını, bu konuda kendisini ziyarete gelen Münih Başkonsolosu Ali Rıfat Köksal ile aynı görüşte olduğunu ifade etti. Beckstein, 9 Ekimde Eyaletler Meclisi'nde Bavyera Eyaleti başbakanı



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,632 µs