En Sıcak Konular

En kazançlı meslek: Kıyak vekillik

4 Ekim 2007 17:32 tsi
En kazançlı meslek: Kıyak vekillik Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın Milletvekillerinin odalarını tadilat sokarak Meclis'e 80 trilyon maliyet çıkarmasının ardından yeni bir karar daha alındı. Karar göre milletvekillerinin cep telefonu faturaları yıllık 16 bin YTL'yi geçmemek kaydıyla mecl

Milletvekillerinin cep telefonu faturaları da, yıllık yaklaşık 16 bin YTL'yi geçmemek üzere Meclis bütçesinden ödenecek. İş Bankası da maaşlar bu bankaya yatırıldığı için vekillere bir kez daha dizüstü bilgisayar dağıtacak

Radikal'de yer alan habere göre, Meclis Başkanlık Divanı'ndan dün milletvekillerine iki müjde çıktı. Divan, milletvekillerinin cep telefonu faturasının da kendilerine ayrılan iki maaşlık limit kapsamında ödenmesini kararlaştırırken, İş Bankası'nın vekillere dizüstü bilgisayar dağıtma önerisini de kabul etti.

Başkanlık Divanı dün Köksal Toptan başkanlığında, 2008 bütçe teklifini görüştü. Bütçe 419 milyon 417 bin YTL olarak hesaplandı, Meclis'e altı yeni araç alınması öngörüldü. Meclis'in bir zırhlı makam aracı edinmesi, itfaiye ekibine de yeni bir söndürme aracı alınması kabul edildi.

Toplantıda CHP'li İdare Amiri Ahmet Küçük, daha çok cep telefonlarıyla görüşme yaptıklarını, sekreterlerin de konferans yoluyla kendilerine sürekli cep telefonları bağladığını ve faturaların yükseldiğini söyledi. Küçük, bu nedenle milletvekillerine ayrılan yıllık iki maaş tutarındaki telefon ödeneğinin içine cep telefonlarının da alınmasını önerdi. Öneri, bir tek cep telefonunun faturasının ödenmesi koşuluyla kabul edildi. Buna göre milletvekillerinin TBMM'deki iki makam telefonuyla yaptığı görüşmelere ek olarak bir cep telefonun faturası da yıllık iki maaşlık ödenekten karşılanacak. Milletvekili maaşları 8 bin YTL civarında, telefon ödenekleri de 16 bin YTL'yi bulacak.

Toplantıda milletvekili maaşlarının yatırıldığı Türkiye İş Bankası'nın milletvekillerine yeniden dizüstü bilgisayar dağıtma önerisi de benimsendi. İş Bankası geçen dönemde de maaşların kendilerine yatırılması karşılığında bilgisayar dağıtmış, ayrıca Meclis'e makam araçları almıştı. Bu durumda 150 milletvekili ikinci kez laptop sahibi olacak.

Toplantıda, AKP'li İdare Amiri Hüsrev Kutlu'nun, eski TBMM başkanlarına tahsis edilen araçların eski olması dolayısıyla yenilenmesi önerisine ise Toptan karşı çıktı. Eski başkanlar Hikmet Çetin, Yıldırım Akbulut, Ömer İzgi, Mustafa Kalemli ve İsmet Sezgin'de 450 bin kilometre yol yapmış 2000 model arabalar bulunduğunu anımsatan Kutlu, masraf gerektiren bu araçların yenilenmesini ya da araç tahsisinden vazgeçilmesini istedi.

Toplantıda, AKP'li bir kâtip üye TBMM giriş kapısında polislerin kendilerine 'lakayt' davrandığını belirtti. TBMM'ye girişi sırasında polislerin birden alarma geçip bir aracı selamladığını gördüğünü belirten bu üye soruşturduğunda aracın Meclis'te bir emniyet müdür yardımcısına ait olduğunu öğrendiğini söyledi ve "Ama bize karşı son derece lakayt davranıyorlar" dedi.

Sakık: Neyse ayrım yok!

Bunun üzerine İdare Amiri DTP'li Sırrı Sakık, "Bunu öğrendiğime memnun oldum. Çünkü yalnızca bize karşı yapıldığını sanıyordum" diyerek üyeleri güldürdü. Toptan bu durumu düzelteceğini söyledi.



Bu haber 2,749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,171 µs