En Sıcak Konular

TÜSİAD’da kırılma: 'Yalçındağ görevi bırakacak' iddiası

4 Ekim 2007 13:40 tsi
TÜSİAD’da kırılma: 'Yalçındağ görevi bırakacak' iddiası Türkiye’nin patronlar kulübüyle ilgili çok ciddi iddialar dolaşıyor bugünlerde. Oray Eğin'e göre Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın hükümete yönelik olumsuz tutumu örgüt içerisinde sıkıntıya yol açıyor. Arzuhan Yalçındağ’ın TÜSİAD’daki görevin

Oray Eğin/Akşam

TÜSİAD’da kırılma 

Türkiye’nin patronlar kulübüyle ilgili çok ciddi iddialar dolaşıyor bugünlerde. TÜSİAD, geçmişte olduğu gibi bugün de siyasi çıkışlarıyla, Türkiye’nin gidişatına dair duyduğu endişeleri dillendirmesiyle tanınıyor. Bugüne kadar da yapılan çıkışlar bütün üyelerce onaylanır, hepsinin ortak sesi olarak başkan dillendirirdi. 70’lerde CHP hükümetine karşı gazetelere ilan vermiş, muhalif bildiriler yayınlamıştı.

Bugün de AKP hükümetine karşı TÜSİAD’ın endişeleri var. Özellikle yeni Anayasa taslağına karşı. Mustafa Koç ve Arzuhan Doğan Yalçındağ kaygılarını dile getirdiler.

Mustafa Koç, daha evvel de AKP’ye karşı açıklamalarıyla gündeme gelmişti, hatta bir ara Başbakan’la ilişkileri gerilmişti.

Ancak TÜSİAD’ın AKP’ye karşı kaygılarını bütün üyelerinin paylaştığını söylemek güç. Unutmamak gerekir ki AKP’yi iktidara taşıyan oylardan bir bölümü “zenginler”den geldi. Geçmiş hükümet döneminde servetlerine servet katanlar Türkiye’deki istikrarın sürmesi ve kendi ekonomik gelecekleri için AKP hükümetinin devamını istediler, oylarını bu yönde kullandılar. Onlar için önemli olan ekonomi politikalarıydı, AKP de bu bakımdan tam not almıştı.

Şimdi, Arzuhan Yalçındağ hükümete karşı eleştiriler getirdikçe TÜSİAD içinden kimi muhalif sesler de yükseliyor. TÜSİAD’ın AKP’yi destekleyen işadamları böylesi bir çıkıştan rahatsız.

Oysa Yalçındağ, TÜSİAD’ın eskiden olduğu gibi toplu çıkışlar yapmasını, AKP’ye karşı ortak tavır almasını istiyor. Ama bir türlü istediği kampanyayı da yapamıyor, çünkü yeterli destek yok.

Bu fikir ayrılığının giderek bir kırılmaya doğru gittiğiyse aşikar.

Hatta en geç bir yıl içinde Arzuhan Yalçındağ’ın TÜSİAD’daki görevini bırakıp, Doğan Holding’e geri döneceği, aktif olarak iş hayatında yer almaya devam edeceği konuşuluyor.

Unutmamak gerekir ki Doğan Holding’in gazetesi Hürriyet de bir süredir hükümete karşı muhalefete geçmiş durumda, toplumdaki kimi korkuların sözcüsü, hatta bu korkuların dile getirildiği yegana mecra oldu. Tıpkı TÜSİAD’ın eleştirileri gibi, Hürriyet de yayın politikası olarak yeni Anayasa’ya karşı...



Bu haber 364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,541 µs